grad13:38, 14.11.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

Besplatni programi u Američkom kutku: Najveće interesovanje za izradu veb stranica, glumu i pletenjeU Američkom kutku gradske  biblioteke “Vuk Stefanović Karadžić” u Kosovskoj Mitrovici do kraja decembra sprovode se besplatni programi, između ostalih kurs za početnike za  izradu veb stranica, kreativna radionica glume za mališane i kreativna radionica pletenja.

besplatni-programi-u-americkom-kutku-najvece-interesovanje-za-izradu-veb-stranica-glumu-i-pletenje

Radio Kontakt Plus

Irena Otašević bibliotekar i koordinator Američkog kutka kaže za Kontakt Plus da se pored navedenih, realizuje i program o sajber kriminalu u okviru koga se organizuju  predavanja na ovu temu.

Uskoro počinje  program korupcija u zdravstvu, gde će na ovu temu biti organizovana predavanja, kao i program o učeničkom preduzetništvu. 

Radionica “Učeničko preduzetništvo”  ima za cilj da podstakne i razvije preduzetnički duh kod učenika i doprinese razvoju preduzetničkih veština među mladima uopšte. Na kraju radionice predviđena je poseta nekom od mladih lokalnih preduzetnika. 

Otašević je istakla da je najveće interesovanje za  kurs  za izradu veb stranica.

“Zbog malog broja kompjutera i manjeg prostora  u Američkom kutku, morali smo da oformimo dve grupe i proširili smo listu primljenih i prijavljenih, jer je baš veliki broj ljudi bio zainteresovan za ovaj program. Popularne su i kreativna radionica pletenja i kreativna radionica glume za mališane, u okviru koje deca uče da glume i na taj način  steknu samopouzdanje i savladaju  veštinu javnog govora” – kazala je Otašević, dodajući da mališani takođe pripremaju predstvu koja će u Američkom kutku biti izvedena sredinom decembra.

Programi će  trajati  do  kraja decembra.

Sve programe  u okviru Američkog kutka finansira američka ambasada na Kosovu i svi su besplatni.

Za sve programe u Američkom kutku prijava se može vršiti direktno dolaskom, slanjem prijave na email adresu: acmitrovica@yahoo.com  ili na telefon 028/421 – 089, svakog radnog dana od 8 do 15h.

Programe i aktivnosti u Americckom kutku svi zainteresovani mogu pratiti i putem njihove Fejsbuk stranice. 

U Američkom kutku  sprovode se i redovni programi kao što je kurs Engleskog jezika za decu – Dečji klub, za koji su morali da oforme I drugu grupu, obzirom da je oko 50 dece prijavljeno za časove.

Postoji i čas konverzacije za  starije - srednjoškolce, studente i sve koji žele da vežbaju svoj Engleski jezik, a u biblioteci se trude da zbog toga uvek imaju nekog gosta kome je Engleski maternji jezik.

Američki kutak  formiran je kao kulturni centar I bilioteka I figurira kao odeljenje u okviru  gradske biblioteke Vuk Stefanović Karadžić. Otvoren je 2005.godine. 

Kao biblioteka, jako su dobro opremljeni, sve knjige su na engleskom jeziku - literatura koja se ovde može naći je pre svega beletristika i ona se može iznositi iz biblioteke, a postoji i stručna literatura kao što su rečnici i enciklopedije.
 


Tagovi: Mitrovica