grad14:16, 11.10.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

Hip hop & jazz vikend u MSC-u: U petak Bvana, u subotu “The JazzPhardic Project”U  Mitrovačkom društvenom klubu(MSC) /Aktiv Art centar u petak, 13.oktobra  od 21h nastupiće srpski hip hop izvođač  Nikola Ćosić (Bvana ), a u subotu, 14.oktobra u isto vreme  džez sastav  “The JazzPhardic Project”. Cena ulaznice  200 dinara, odn. 150 dinara. Promo cena za komplet ulaznice za dogadjaja 300 dinara do četvrtka, 12.oktobra do 16h.  Radio Kontakt Plus deli  ulaznice za oba događaja I to – 5 za nastup  Nikole  Ćosića  (Bvana ) u petak i 8  za nastup džez sastava “The JazzPhardic Project”.    

hip-hopjazz-vikend-u-msc-u-u-petak-bvana-u-subotu-the-jazzphardic-project

Aktiv Art Centar Mitrovica FB page

Srpski hip hop izvođač  Nikola Ćosić (Bvana ) u  okviru svog prvog gostovanja na Kosovu I Metohiji  nastupiće u Mitrovačkom društvenom klubu(MSC) /Aktiv Art centar u petak, 13.oktobra  od 21h.
Lokalna podrška  će biti pioniri hip hop  scene  iz Kosovske Mitrovice  Gees Brate I Đubrad. 
Cena ulaznice je 200 dinara, a na ulazu, pred  nastup  300 dinara.

U  subotu, 14.oktobra, takođe od  21h  u Mitrovačkom društvenom klubu /Aktiv Art centar nastupiće 
džez sastav  “The JažPhardic Project”.  Cena ulaznice je  150 dinara. 

Prodajna mesta za oba nastupa: Dama caffe, Caffe Inkognito I Mitrovica Social Club.
Ukoliko se uzmu ulaznice u kompletu za oba događaja,  do četvrtka, 12.oktobra do 16h važi promotivna cena od 300dinara. 

O izvođačima:

Bvana 

Nikola Ćosić (Beograd, 16. novembar 1983), poznatiji kao Bvana, Bvanaman je srpski hip hop izvođač. Hip-hop karijeru započeo je 2000. godine. 

Kasnije  uspostavlja saradnju sa 43zla ekipom, okupljenu oko grupa Prti Bee Gee i Bed Kopi, oko snimanja pesama i zajedničkih koncerata. 

Nakon snimanja nekoliko pesama sa ekipom 43zla, Bvana počinje snimanje svog prvog albuma Ko je krao jogurt. Odlazak u Ameriku na školovanje odlaže objavljivanje albuma, koji je završen 2004. godine, pa ga objavljuje tek nakon povrata u Srbiju, 2006. godine.
2009. godine, Bvana izbacuje čak tri albuma, što je bio vrhunac njegove karijere u dosadašnjem radu. Prvo je objavljen, drugi po redu solo album Na nivou prosečne cigle, zajedno sa video singlom Sistem.

Nakon toga, u saradnji sa Ajs Nigrutinom izbacuje album Fujznem džigili, sa video singlom Magla. 

Od 2009. godine je koncertno  izuzetno aktivan, nastupa širom Srbije i bivše SFRJ, solo, ali i sa Ajs Nigrutinom i grupom Prti Bee Gee.

Kroz svoju karijeru sarađivao je sa velikim brojem repera, a ipak zadržao svoj prepoznatljivi stil repovanja. 
2014. godine, sa grupom Bvana iz Lagune i Neznani ludaci, izbacuje album Neznani ludaci. 2016. godine u maju izbacuje solo album Čelično mudo. 

2017. godine pojavio se u kratkometražnom filmu Život po Moskriju, predstavljajući samog sebe.

 “The JazzPhardic Project” 

Yehonatan Elazar dolazi iz dominikansko-sefardsko jevrejske porodice. Sarađivao i svirao je sa mnogim velikanima dzeza, kao sto su Melton Mustafa, James Moody, Victor Goines i dobitnikom Grammy-ija , Saunder Semons. 

Živeo je u Majamiju, Portoriku, Njujorku, Dominikani, Izraelu i Holandiji. 

U projektu "JazzPhardic"  kombinuje srednjevekovnu sefardsku muziku sa latino dzezom i modernom srednjeistocnom muzikom koja se moze cuti na njegovom albumu "Nostaljia".

Rođena Venecuelanka, Christina Diaz je priznata džez pijanistkinja. Saradnici na projektima su joj bili  David Sanchez, Eddie Gomez, Pedro Perez.

Karijeru je počela u Dominikani, kroz klasičnu muziku. Živela je u Portoriku i Portugalu. Trenutno živi u Parizu gde redovno nastupa u Duc du Lombard, 38 Ric i Sunset Sunside.
 


Tagovi: MitrovicaKultura