grad19:45, 26.06.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Prvi rođendan Udruženja roditelja “Podrži me”KOSOVSKA MITROVICA— Udruženje roditelja  dece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice obeležilo je danas prvu godišnjicu  postojanja i rada.

kosovska-mitrovica-prvi-rodendan-udruzenja-roditelja-podrzi-me

Radio Kontakt Plus

Predsednica Udruženja “Podrži me”  Ivana Rakić istakla je u svom obraćanju da su jedino udruženje na Kosovu I Metohiji koje je okupilo 110 porodica bolesne dece i mladih kojima je pomoć neophodna, te da će se truditi, uz pomoć brojnih prijatelja, da naredna godina bude još uspešnija.

“Našim osnivanjem i postojanjem u protekloj godini ukazali smo na težak život i teške uslove koje ove porodice imaju. Pokušaćemo i radićemo na tome da se proširimo i budemo dnevni centar koji je potreban našoj deci i našim roditeljima, da im pružimo aktivan edukativni rad i pomognemo im da budu samostalni. Zahvaljujući humanim ljudima, ova godina je bila uspešna, a verujem da će naredna biti uspešnija” – kazala je Rakić.

Ona je zahvalila  svima koji su pomogli rad udruženja, u prvom redu Odboru Vlade Republike Srpske za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, na čelu sa Miloradom Arlovim, kombinatu Trepča, opštini Kosovska Mitrovica i brojnim drugim organizacijama i institucijama, kojima su za pomoć tokom protekle godine uručene plakete i zahvalnice.

Predsednik Odbora  Vlade Republike Srpske za pomoć srpskom narodu na KiM Milorad Arlov  uručio je rođendanski  poklon Udruženju, ček na 10 hiljada evra, da nastave sa svojim radom.

“Da li ima ko da se ogluši, da ovoj deci ne p0omogne, da ovim roditeljima, porodicama, ovoj divnoj ženi koja vodi ovo udruženje i nekako je svoj život  posvetila  i svoj ovoj deci i svoju muku podelila sa njima. Ovde se okupljaju, raduju se, a mi iz Republike Srpske smo uvek tu. Hvala što ste ovde i što se borite, hvala svima koji hoće ovu decu da stave zajedno s nama, da budu jednaki sa nama, da se ne delimo, i da zajedno svi stasaju u novi život, da zajedno budu ravnopravan deo društva jer oni to zaslužuju. Da svake godine bude što manje bolesne dece i da se ova deca izleče i krenu u novi život” – podvukao je Arlov.

Nakon velike humanitarne akcije za Udruženje “Podrži me” u januaru ove godine, Milorad Arlov je predložio da radnici vitalnih institucija odvoje skromnu novčanu svotu na mesečnom nivou i uplate na račun udruženja, a ovu sugestiju prvi su prihvatili radnici kombinata Trepča, na čelu sa generalnim direktorom Jovanom Dimkićem.

Ispred Trepče, plaketu je primio Milorad Gvozdić.

“Trepča će se truditi i dalje da pomaže, skromno, onoliko koliko može. Hvala vam svima i nadam se da će pomoć koju su dobili iskoristiti da što više dece sledeće godine stane na svoje noge” – rekao je Gvozdić. 

Svesrdnu pomoć i razumevanje udruženju su pružali ljudi dobre volje angažovani u međunarodnim snagama Kfora, a zahvalnicu je primio komandant regimente Multinacionalne specijalizovane jedinice Marko Di Stefano.

Italijanski pripadnici Kfora donirali su Udruženju “Podrži me” kancelarijsku opremu.

“Na ovaj način hteli  smo da iskažemo podršku vašoj organizaciji. Ovde smo da vam pomognemo i budemo što bliži sa vama” – rekao je Di Stefano. 

Zahvalnice je  dodeljena  i direktoru Dexy Co Kidsa Ratomiru Kultesiću, koji je Udruženje pomogao značajnom donacijom igračaka. 

U njegovo ime, zahvalnicu je primio Aleksandar Arsenijević, ugostitelj iz Kosovske Mitrovice, koji je takođe svojim angažovanjem zaslužio jednu.

“Hvala vam što ste deo nas, deo ovog društva i želim da pozovem što više prijatelja da vas podrže, a moju podršku imate. Srećan vam rođendan” – poručio je Arsenijević.

Mališani iz Udruženja  izveli su prigodan program za brojne prijatelje koji  su došli da im pruže podršku u daljem radu. 

Tokom programa, prikazan je i kratak dokumentarni film o prvoj godini postojanja Udruženja, problemima i teškoćama i ko im je sve pomagao tokom prve godine rada. 

U prostorijama Udruženja otvorena je i  izložba radova pripremljenih za ovu priliku, prodajnog karaktera , gde su svi prisutni mogli izdvojiti sredstva i pomoći Udruženju. 

Udruženje roditelja “Podrži me”  bavi se isključivo pružanjem poodrške i pomoći roditeljima i deci sa zastojem u razvoju i lečenjem bolesne dece sa severa Kosova i Metohije.


Tagovi: KosovoMitrovicaPomoć