grad15:39, 11.04.2018Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Mališanima dodeljene nagrade za najbolje vaskršnje radoveKOSOVSKA MITROVICA - U okviru konkursa “Vaskršnje jutro”, danas su u  osnovnoj školi “Sveti Sava” dodeljene nagrade mališanima za najlepše jaje, najlepši crtež i najbolji literarni rad sa motivima uskršnjih obeležja i naših običaja.  

malisanima-dodeljene-nagrade-za-najbolje-vaskrsnje-radove

Foto: FB

Kulturni centar "Dragica Žarkovic" je i ove godine uz pomoć Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica pregledao oko sto pristiglih radova, među kojima je bilo slika, proze, poezije, ali i maštovito ukrašenih uskršnjih jaja. 

Dodeljene su i novčane nagrade pobednicima konkursa. 

Prvo mesto za najlepše ofarbano jaje u kategoriji predškolski uzrast, pripalo je Vukašinu Radovanoviću, drugo mesto osvojio je Vitomir Mrkić, a treće Tirza Pothov. Specijalnu nagradu u istoj kategoriji dobila je Ksenija Stanković. 

U kategoriji stariji uzrast na konkursu za najlepši crtež, prvo mesto osvojio je Vukašin Vlažić, drugo Lazar Vićentijević, a treće Dafina Kobrc.  

U kategoriji najmlađih učesnika na Vaskršnjem konkursu za najlepši crtež, prvo mesto osvojila je Nikolina Prodanović, drugo Staša Dančetović, dok je Milica Rakićević zauzela  treće mesto. 

Takmičila su se i deca koja pohađaju nastavu od prvog do četvrtog razreda - prvo mesto za literarni rad osvojila je Danica Đurić iz trećeg razreda OŠ “Branko Radičević“, drugo mesto Damjan Petrović iz OŠ „Sveti Sava“, a  treće Anđa Spalević iz OŠ „Branko Radičević".

Prvo mesto za najbolji literarni rad u kategoriji od petog do osmog razreda pripalo je Sari Pavlović, učenici prvog razreda OŠ "Sveti Sava“, drugo  Aleksandru Kasaloviću, učeniku osmog razreda OŠ "Branko Radičević“, dok je treće mesto osvojila Milena Veličković iz OŠ “Sveti Sava". 

Direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković” Miodrag Radomirović, pohvalio je radove mališana, ali i zalaganje nastavnica i učiteljica da ova izložba bude što uspešnija.

"Hvala deci, nastavnicama, učiteljicama što su uspeli da urade svoj zadatak na najbolji mogući način."

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković zahvalio se svim učesnicima konkursa.

“Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je i ove godine organizovala konkurs za najlepše jaje i najlepši crtež. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali na ovom konkursu i učinili nam veliko zadovoljstvo na današnji dan.“

Organizatori programa konkursa "Vaskršnje jutro" su Kulturni centar "Dragica Žarković" i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge a pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.


 


Tagovi: KosovoMitrovica