grad22:08, 07.03.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Solidarnost za Kosovo: Za obnovu škole u Suvom Dolu 50.000 evraKOSOVSKA MITROVICA- Direktor humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon saopštio je da je za obnovu isturenog odeljenja škole Sv.Sava u Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice izdvojeno 50.000 evra. 

solidarnost-za-kosovo-za-obnovu-skole-u-suvom-dolu-50000-evra

Foto: FB Kos. Mitrovica

Gujon je danas svečano, u prisustvu načelnice školske uprave Jasmine Dedić, šefice opštinske administracije Adrijane Hodžić, direktora škole Milorada Jovanovića, učenika i meštana otvorio obnovljeno istureno odeljenje O.Š.Sveti Sava u Suvom Dolu. 

Proširili smo učionice, postavili izolaciju, sanirali toalete i kanalizaciju,zamenili stolariju i podove, popravili sve što je trebalo da se popravi, objasnio je Gujon uz podsećanje da je humanitarna organizacija kojom rukovodi izgradila igralište i sportski teren. 

"Vrednostr našeg projekta prelazi 50.000 evra,"- rekao je Gujon i naveo da danas možda nisu promenili svet ali da se nada da su ga skromno učinili malo boljim. 

Francuskog humanitarca dočekali su sa prigodnim programom učenici O.Š. Sveti Sava uključujući i školski hor. 

Adrijana Hodžić je poručila da će i opština Severna Mitrovica nastaviti da ulaže u O.Š. Sveti Sava. 

"Sigurni smo da je ulaganje u prosvetu, u obrazovanje naše dece, zalog za bolju budućnost, bolje sutra kompletnog društva. Nastavićemo da pomažemo i ovu i druge škole u skladu sa našim mogućnostima,"- poručila je Hodžić. 

Istureno odeljenje O.Š. Sveti Sava u Suvom Dolu ove godine pohađa 12 učenika od prvog do četvrtog razereda.

Učenici su Gujona darivali prigodnim poklonima.

   

 


Tagovi: MitrovicaAdrijana HodžićArno Gujon