grad10:59, 30.05.2016Izvor: Radio Kontakt Plus

Trojka iz bloka u Kosovskoj MitroviciStudentski parlament Univerziteta u Prištini(PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizuju drugu po redu Trojku iz bloka. Sav prihod sa ovog sportsko humanitarnog događaja biće namenjen porodici Stojković iz sela Parteš, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8 godina), Miloš (7) i Jelena (6), kaže za Kontakt Plus student prorektor Nemanja Biševac.

trojka_iz_bloka_u_kosovskoj_mitrovici_

KOSOVSKA MITROVICA -  Studentski parlament Univerziteta u Prištini(PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizuju drugu po redu Trojku iz bloka.

Sav prihod sa ovog  sportsko humanitarnog događaja  biće namenjen porodici Stojković iz sela Parteš, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8 godina), Miloš (7) i Jelena (6), kaže za Kontakt Plus student prorektor   Nemanja Biševac.

 “Porodici Stojković se trenutno gradi kuća, ali nemaju dovoljno sredstava da je završe. Očekujemo da ćemo sutra dobrim delom doprineti prikupljanju novca I nadamo se da će Stojkovići uskoro imati krov nad glavom” – rekao je Biševac.

Novac za porodicu Stojković prikuplja se  I putem humanitarnog  SMS broja 7763 a Bisevac je pozvao sve građane da učestvuju u sutrašnjoj akciji Trojka iz bloka.

 “Pozvao bih građane da dođu sutra u što većem broju. Po najavama iz organizacije Srbi za Srbe, trebalo bi da u Kosovsku Mitrovicu sutra dođe neko od reprezentativaca košarkaške repezentacije Srbije, biće tu naši prijatelji, česti gosti Kosovske Mitrovice  THCF  I verovatno najbolji freestyle košarkaš Evrope Nemanja Triki Blažić” – rekao je Biševac.  

Takmičenje u brzom šutiranju trojki će se održati u utorak,31.maja  sa početkom u 16 sati na terenima STŠ Mihailo Petrović Alas. Prijava po učesniku je 200 dinara, kaže Biševac.

“Sportsko humanitarni događaj  odn.takmičenje u brzom šutiranju trojki Trojka iz bloka  održava se u Kosovskoj Mitrovici drugu godinu zaredom.  Svi građani imaju pravo učešća, prijava je 200dinara” – rekao je Biševac.

On je podsetio da humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizuje Trojku iz bloka širom Srbije dodajući da su ove godine proširili delovanje pa je takmičenje nedavno  organizovano I u Nemačkoj.

Porodica Stojković iz Parteša  živi od kosovskog i dečijeg dodatka, što nije dovoljno za podizanje troje dece, ali otac se trudi da im obezbedi najosnovnije uprkos otežanom kretanju i teškim uslovima života. 

Prema procenama humanitarne organizacije Srbi za Srbe, potrebno je oko 7 hiljada eura da se Stojkovićima obezbedi ono što im je trenutno  najpotrebnije a to je  poboljšanje životnih uslova rekonstrukcijom kuće I  kupovinom  novog nameštaja. 

 

 


Tagovi: