Gradonačelnici sa severa KiM: Podrška Vučiću za formiranje Vlade

16:20 | Ponedeljak, 25. jul 2016

Gradonačelnici opština sa severa Kosova i Metohije dali su punu podršku dosadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću u vezi sa formiranjem nove Vlade.

Slučaj Ivanović, odbrana očekuje poništavanje presude

13:12 | Ponedeljak, 25. jul 2016

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, u pritvoru je 30 meseci. Još se čeka odgovor Višeg suda na prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora, zbog navodnog ratnog zločina počinjenog tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Odbrana i Ivanovićeva porodica ipak ne gube nadu i očekuju poništavanje presude.

Grabovci: Demarkacija sa CG po slovenačko-hrvatskom principu

12:08 | Ponedeljak, 25. jul 2016

Kosovska vlada neće podneti Skupštini na ratifikaciju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom pre debate, koja je o tom dokumentu zakazana za 3. avgust, a potpredsednik Demokratske partije Kosova Adem Grabovci smatra da bi za rešenje tog pitanja trebalo primeniti "slovenačko-hrvatski princip", piše danas kosovska štampa.

Polaznici škole evropskih integracija posetili Knjaževac

11:29 | Ponedeljak, 25. jul 2016

Grupa od petnaestoro polaznika Škole evropskih integracija iz Severne Mitrovice posetila je tokom proteklog vikenda opštinu Knjaževac u istočnoj Srbiji, gde se upoznala sa iskustvima i aktuelnostima u saradnji javnih institucija, nevladinih organizacija i privrednih društava u cilju jačanja lokalne zajednice.

Dnevnik
Dnevnik