sport09:15, 27.02.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Odbojkaški klub Kos. Mitrovica pred gašenjem (AUDIO)KOSOVSKA MITROVICA- Najboljem sportskom kolektivu u Kosovskoj Mitrovici, odbojkaškom klubu koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije, zbog loše ekonomske situacije, preti gašenje. Odbojkaški klub Kosovska Mitrovica u poslednja dva meseca, zbog neisplaćenih zarada, napustilo šest igrača. 

odbojkaski-klub-kos-mitrovica-pred-gasenjem

Foto: Foto: facebook

Poslednji prvenstveni meč koji su mitrovčani na svom parketu izgubili od Valjeva 0-3 odigrali su sa ukupno šest igrača, kojima se takođe duguje, kaže za Kontakt plus trener i igrač O.K. Kos. Mitrovica Nikola Radomirović. 

„Imamo veliki problem oko smeštaja i hrane za igrače. Ljudi bukvalno nemaju dinar, hrane se u pekarama ili menzi, ne možemo ni studentsku menzu da finansiramo. Stan ako im ne platimo u roku od desetak dana biće izbačeni na ulicu,“- upozorava Radomirović. 

On navodi da je jedini sponzor ekipe Studentski centar u Kos. Mitrovici koji povremeno finansijski pomaže klub i koji ustupa besplatno teretanu. 

Odbojkaškom klubu Kos. Mitrovica preti gašenje ako samo jedan od preostalih igrača ode. U toj situaciji ekipa bi prvo bila kažnjena a potom izbačena u najniži rang, upozorava Radomirović. 

Po rečima Radomirovića opština Kos. Mitovica, odnosno Privremeni opštinski organ, u ovoj godini za 20 odsto smanjio je budžet za sve sportske kolektive u gradu. 

Radomirović kaže da su sa problemom u klubu upoznati i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i da očekuje njihovu i reakciju gradskih vlasti, kako bi se sprečilo gašenje kluba. 

Naredni meč odbojkaši Kosovske Mitrovice igraju u Kruševcu protiv Napretka. Mitrovčani su obezbedili opstanak u ovom rangu, ali pod uslovom da ni jedan od preostalih igrača ne ode iz kluba do kraja prvenstva. 

Opširnije: 

 
 


Tagovi: MitrovicaSport