sport09:54, 27.06.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Sjajan debitantski nastup Natalije Savić “Čupke” za Srbiju (AUDIO)KOSOVSKA MITROVICA - Takmičarka Kik-boks kluba „028“ iz Kosovske Mitrovice Natalija Savić „Čupka“, debitovala je za juniorsku reprezentaciju Srbije. Osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu, ova mitrovčanka je na najlepši mogući način započela reprezentativnu karijeru. 

sjajan-debitantski-nastup-natalije-savic-cupke-za-srbiju-audio

Foto: Foto: Radio Kontakt plus

Gostujući u programu Radija Kontakt plus, Savićeva kaže da je njen prvi nastup za reprezentaciju Srbije protekao po planu, da je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u kik-boksu u Sarajevu i da je to nešto što su svi očekivali od nje. 

‘’Imala sam dve borbe. U polufinalu sam imala meč protiv devojke iz Crne Gore, a u finalu meč protiv Makedonke. Stvarno su bila to dva dobra meča, dve iskusne protivnice. Nisam imala nekih poteškoća da ih pobedim. Dobila sam čisto oba meča, na poene. Pokazala sam svoju tehniku i veoma mi je drago zbog toga,’’- kaže Savićeva. 

Ko je Natalija Savić?

Rođena je u Kosovskoj Mitrovici 2003. godine. Završila je O.Š. ‘’Sveti Sava’’ u Kosovskoj Mitrovici, ove godine. Takođe, završila je i nižu Muzičku školu "Miodrag Vasiljević". Svira klavir u slobodno vreme, i kaže da je to nešto što voli pored kik-boksa. Kik-boksom se bavi nepune dve godine. Postala je juniorska reprezentativka Srbije u ovom sportu juna ove godine. - Odakle nadimak - Čupka? ‘’To mi je nadimak od malena. Neko vreme me nisu tako zvali, ali kada sam počela da se bavim kik-boksom taj nadimak se ‘’vratio’’ i sada me svi znaju kao Čupku.’’

Natalija Savić, nastupa za ‘’Kik-boks klub 028’’ iz Kosovske Mitrovice. Njen trener u ovom klubu je Marko Božović. Osvrće se na uslove treniranja u Mitrovici. 

‘’Poslednjih godinu dana sam trenirala u sali Medicinske škole. Međutim, tu nismo imali dobre uslove, nismo imali džakove, ni svu potrebnu opremu za treninge.

Međutim, kondicione treninge i treninge snage, sam radila u ‘’Crossfit Team 028’’, gde mi je bila posvećivana pažnja. Trenutno treniram u ‘’Crossfit Team 028’’, ostale treninge radim napolju sa svojim trenerom.’’

Natalija Savić je sada osvojila 21 medalju i četiri pehara. Kaže da joj je najdraža ova najnovija medalja koju je osvojila u Sarajevu, nastupajući za reprezentaciju Srbije, na turniru na kojem je proglašena najboljom juniorkom. 

Navodi, da je velika čast braniti boje svoje zemlje. ‘’Osim što je velika čast i zadovoljstvo, to u stvari predstavlja i veliki pritisak. Svi težimo ka tome da prođemo što bolje i da se pokažemo u najboljem svetlu, jer ipak predstavljamo svoju državu,”-  kaže Savićeva. 

Ono što je očekuje sa reprezentacijom je SP u Italiji septembra meseca. Plan priprema već postoji. 

‘’Da, naravno da postoji plan. Tokom leta ma očekuju i neki kontrolni mečevi. Imam klupske pripreme sada krajem jula meseca. Početkom avgusta ću imati pripreme sa bokserima, a krajem istog pripreme sa kik-boks reprezentacijom. Naravno, posle toga SP od 15 - 23 septembra,’’- kaže Savićeva. 

Sledeći turnir na kojem učestvuje je u Nišu 8. jula.

‘’Spremna sam. Nastavljam naravno da treniram i nadam se da ću osvojiti i taj turnir!’’

Navodi da sve dosadašnje nastupe, uglavnom, finansira njena porodica i da je sponzora malo. 

‘’Trenutno ne, odlaske na sva ta takmičenja plaća moja porodica. Doduše, sada kada sam bila na ovom prvenstvu, troškove je platila reprezentacija. Inače sve ostalo plaća moja porodica,”- zaključuje Savićeva.

Ovde možete poslušati kompletan intervju: 

 

 


Tagovi: KosovoMitrovicaSport

Najnovije

08:38, 29.06.2018

08:24, 29.06.2018


Rezultati Uživo

livescore