12:26, 14.11.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitka Aleksandra Spirića povodom lekarske slave Sveti VračiPovodom lekarske slave Svetih Vrača Kozme i Damjana, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić čestita svim zdravstvenim ustanovama i radnicima koji  te svetitelje slave kao zaštitnike svoje profesije, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim porodicama koje Svete Vrače slave kao krsnu slavu.

 

cestitka-aleksandra-spirica-povodom-lekarske-slave-sveti-vraci

Radio Kontakt Plus

“Kozma i Damjan su pre 1700 godina lečili i pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna i to bez nadoknade i zato zbog njihovih svetih dela oni uživaju u našem narodu posebno poštovanje. 

Kako su sveti besrebrnjaci lečili ljude bez obzira na boju kože, pripadnost, tako i mi ne smemo da zaboravimo da je lekarska profesija danas veliki božanski dar i jedna od najhumanijih profesija. 

Živimo u vrlo teškim vremenima gde su iskušenja velika za sve nas i zato se trudimo da poboljšamo uslove u kojima radite i olakšamo svakodnevno suočavanje sa teškoćama. 

Najbitnije je da postoji ljudskost, toplina i nesebično angažovanje koje pokazujete, kako bi se očuvalo zdravlje pacijenata i sačuvao ljudski život.

Želim vam da i u budućnosti, kao i do sada, savesno i uspešno obavljate svoju humanu dužnost, na koju treba da budete ponosni “ – stoji u  čestitki koju je lekarima uputio  Aleksandar Spirić.  
 


Tagovi: MitrovicaAleksandar Spirić


Povezane vestiNajčitanije


Najnovije