14:11, 12.10.2017Izvor: Radio Kontakt plus

Jevtić: Srbi na Kosovu nisu i nikada neće biti zaboravljeniVELIKA HOČA - Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, poseto je danas Veliku Hoču i tom prilikom svečano otvorio letnju pozornicu, čiju je izgradnju finansiralo Ministasrtvo za zajednice i povratak. 

jevtic-srbi-na-kosovu-nisu-i-nikada-nece-biti-zaboravljeni

Foto: MZP

Kako je saopšteno iz Ministarstva za povratak i zajednice Jevtić je istakao da se realizacijom ovakvih projekata pokazuje da Srbi niti u Velikoj Hoči, niti u ostalim mestima gde žive, nisu, ne smeju, niti će biti zaboravljeni.

„Danas sam ovde da na vrlo konkretan način poručim da niti Velika Hoča, niti Orahovac, niti Srbi u Velikoj Hoči, niti Srbi u Orahovcu neće biti niti ostavljeni niti zaboravljeni, niti u jednom trenutku. Dajem vam reč da i sve što je rečeno biće urađeno i u Velikoj Hoči i u Orahovcu ali i u svakom drugom mestu gde naši sunarodnici danas žive“, kazao je ministar. 

Jevtić je meštanima Velike Hoče na Miholjdan poručio da je njihova odluka da ostanu i opstanu najhrabrija moguća.

Prilikom posete Velikoj Hoči, Jevtić je obišao i „ Vinicu Petrović “, i sa vlasnikom vinice razgovarao o načinima boljeg plasmana proizvoda na tržite.

„ Bili smo prisutni na sajmu vina u Beogradu, gde je Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije pomogla ljudima iz Velike Hoče da proizvođači vina svoje proizvode prikažu na sajmu i na neki način učine korak više ka otvaranju mogućih tržišta.

Ono što jeste dobar recept je ono što radi Dečanska vinica, jer se njihova vina mogu naći na mnogim mestima na Kosovu ali i u Srbiji“, rekao je Jevtić.

On je napomenuo da dobra saradnja Privrednih komora Srbije i Kosova može u mnogome doprineti boljem plasmanu vina i drugih proizvoda koje se proizvode u Velikoj Hoči i Orahovcu. 


Tagovi: Dalibor JevtićOrahovac


Povezane vesti