11:42, 13.03.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Мitrovica: Nastavljeni radovi u blizini glavnog mostaKOSOVSKA MITROVICA - Radovi u blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice, nastavljeni su.

mitrovica-nastavljeni-radovi-u-blizini-glavnog-mosta

Foto: Radio Kontakt plus

Uz pomoć teških građevinskih mašina, uklanja se stari asfalt u Kolašinskoj ulici, u neposrednoj blizini ibarskog mosta, na mestu predviđenom za izgradnju kružnog toka.

Mesto na kojem se izvode ovi radovi, osigurano je i postavljena je tabla na kojoj piše da je zabranjen prilazak nezaposlenima.

Glavni ibarski most i dalje je otvoren samo za pešake.

Most u Mitrovici bio je glavna tema razgovora poslednje dve runde tehničkog dijaloga u Briselu, prošle nedelje i krajem februara.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić aprila 2017. godine naložio je prekid radova na glavnom mostu na Ibru, zbog niza incidenata i loše bezbednosne situacije. 

Zatražio je tada od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da se osigura bezbednost građana, a od EU poštovanje Briselskog sporazuma.

Portparolka Kancelarije EU na Kosovu: Očekujemo u potpunosti sprovođenje dogovora o mostu u Mitrovici

Portparolka u Kancelariji EU na Kosovu Dinka Živalj kaže u izjavi za Radio Kontakt plus da, kao što je slučaj i sa ostalim sporazumima postignutim u okviru briselskog dijaloga, EU očekuje da se i sporazum o mostu u Mitrovici u potpunosti sprovede. 

"Predstojeći razgovori na nivou glavnih pregovarača trebalo bi da pomognu u daljem potpunom sprovođenju ovog sporazuma,"- ističe Dinka Živalj. 


Tagovi: KosovoMitrovica


Povezane vesti