13:37, 12.10.2017Izvor: Radio Kontakt plus

Na severu Kosova u nedelju besplatni ginekološki i pregledi stomaka (AUDIO)KOSOVSKA MITROVICA-  U većini zdravstvenih ustanova na severu Kosova u nedelju 15. oktobra biće obavljani besplatni pregledi pacijenata u vremenu od 8 do 16 časova. Radi se o nastavku akcije koju je ranije pokrenulo srpsko Ministarstvo zdravlja. 

na-severu-kosova-u-nedelju-besplatni-ginekoloski-i-pregledi-stomaka-audio

Foto: Radio Kontakt plus

Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra u Kos. Mitrovici dr Zlatan Elek i upravnica mitrovičke bolnice dr Danica Radomirović rekli su na konferenciji za novinare da  su u ovu akciju Ministarstva zdravlja Republike Srbije uključene sve bolnice i kliničko bolnički centri.  

„U nedelju 15. oktobra u vremenu od 8 do 16 časova biće obavljeni besplatni pregledi na odeljenju ginekologije i akušertstva  za pripadnice nežnijeg pola. Pregledi su na prijemnom odeljenju ginekološke službe,”- rekao je Elek. 

On je naveo i da će ultrazvučni pregledi stomaka biti obavljani na odeljenju radiologije u mitrovičkoj bolnici takođe u istom periodu.  

“Treća vrsta pregleda je interesantna, jer predstavlja skrining i rano otkrivanje malignih bolesti prostate. Ultrazvučni pregledi će biti obavljeni na odeljenju urologije a u laboratoriji potom biće obavljan "PS antigen" koji služi za rano otkrivanje tumora prostate,”- rekao je Elek. 

Osim KBC u Kos. Mitrovici u ovu akciju biće uključeni Dom zdravlja u Zvečanu gde će biti obavljani pregledi od strane ginekologa i ultrazvučni pregledi abdomena, kazao je on. 

Elek je istakao i da će u Domu zdravlja u Leposaviću takođe biti obavljani ginekološki pregledi.

“Biće dovoljan broj lekara koji će stojati na usluzi građanima i molimo sve da se odazovu ovoj akciji Ministarstva zdravlja, jer se radi o prilici da građani unaprede svoje zdravlje i u toku jednog dana obave  veći deo pregleda bez prethodnog zakazivanja,”- kazao je Elek. 
 


Tagovi: KosovoMitrovicaLeposavićZvečanZdravstvenicentar KMitrovica


Povezane vesti