13:19, 06.08.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Narodno pozorište u Prištini obeležava sedamdeset godina postojanjaGRAČANICA - Nizom predviđenih aktivnosti, Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici, obeležiće jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja.

narodno-pozoriste-u-pristini-obelezava-sedamdesetu-godisnjicu-postojanja

Foto: Jedinstvo

Nakon igranja predstave "Sigurna muška kuća" Aleksandra Jugovića, a u režiji Ivana Denića na festivalu u Gardošu početkom avgusta, uslediće gostovanje u Berlinu sa dva igranja predstave "Dantonova smrt" u režiji Maurisi Farea 12. i 14. avgusta. 

Potom, sa Mihizovim "Banović Strahinjom" urađenim u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem i u režiji Nebojše Bradića, 18. avgusta, učestvovaće na Raškim duhovnim svečanostima. Dan kasnije sa istom predstavom gostovaće u Vrnjačkoj Banji. 

U toku su i pripreme Gogoljeve "Ženidbe" u režiji Milana Karadžića i koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem, čijom će se premijerom, kao i drugim događajima koji su u pripremi, u oktobru svečano obeležiti veliki jubilej ove značajne republičke kulturne institucije, koja od 1999. godine u veoma teškim i specifičnim okolnostima funkcioniše uspešno van svoje matične zgrade u Prištini.
 


Tagovi: KosovoKultura Gračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije