10:18, 13.03.2018Izvor: Kossev

Od Odbora za pomoć iz Republike Srpske niz donacija za KosovoKOSOVSKA MITROVICA- Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske uručiće ove nedelje niz donacija, kada će na Kosovu da boravi i predsednik ovog odbora, Milorad Arlov.

od-odbora-za-pomoc-iz-republike-srpske-niz-donacija-za-kosovo

Foto: Radio Kontakt plus

Posetu počinje u petak, 16. marta. On će u 10 časova, a na tačno dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića, položiti cveće na spomen ploču u Kosovskoj Mitrovici, pred prostorijama stranke gde je Ivanović ubijen.  

Arlov će potom, 17. marta, deci Udruženja roditelјa "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, kod Hrama Svetog Dimitrija u ovom gradu, u 11 časova, pokloniti 50 novih jakni vrednosti oko 1.500 evra. Ova donacija je poklon Nenada Popovića iz Banja Luke.

Arlov će i devetogodišnjoj Emiliji Marković iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize, uručiti novi aspirator, vrednosti 300 evra, a za vađenje sekreta iz grla. 

U nedelјu, 18. marta, u 11 časova Arlov boravi u poseti novoosnovanom fudbalskom klubu Babin Most-Runi. Ovaj klub dobiće komplet dresova i 10 lopti.


"Značajan humani poklon za ovaj novoosnovani fudbalski klub i za njegov početak fudbalskog rada, preko našeg odbora, šalјe Fudbalski Savez Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Milom Kovačeićem" - navode iz Odbora za pomoć KiM-u.

Odbor za pomoć KiM iz Republike Srpske je sa 350 evra pomogao i lečenje Vladimira Slavkovića iz Zvečana. 

Ovaj odbor godinama unazad pomaže Srbe na KiM-u, a nedavno je uručio i novčanu donaciju udruženju "Podrži me". U toku su i pripreme za realizaciju sedmog projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Ukupno 650 dece, uzrasta od 10 do 15 godina, sa Kosova i Metohije, u pratnji nastavnika i učitelja - od 16. do 23. juna, ugostiće njihovi vršnjaci u gradovima Republike Srpske. 

 

 


Tagovi: KosovoRepublika SrpskaMilorad Arlov


Povezane vesti