17:00, 12.10.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvorena druga javna garaža u Kosovskoj MitroviciDruga  javna garaža kapaciteta 68 parking mesta otvorena je danas  u Kosovskoj Mitrovici. Garaža se nalazi  u Ulici Sutjeska i ima dva nivoa – gornji nivo će moći da koriste svi građani, dok je u donjem nivou polovina od ukupno 34 mesta  namenjena građanima koji su  ranije na ovom mestu imali svoje garaže, dok drugu  polovinu  čine pretplatnici na godišnjem nivou.

otvorena-druga-javna-garaza-u-kosovskoj-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Direktor Direkcije za poslovni i stambeni prostor Dušan Dimitrijević je napomenuo da je otvaranjem ove garaže obezbeđeno ukupno 124 parking mesta u gradu.

On je istakao  da je na ovaj način delimično rešen problem saobraćajne gužve sa kojim se grad suočava godinama unazad.

“Na ovaj način u svakom momentu  imamo stotinjak vozila sklonjenih sa ulice što je vrlo bitno. Ako uzmemo u obzir da je pre nekoliko dana  otvorena I autobuska stanica u Kosovskoj Mitrovici čime su  sva vozila koja se bave transportom putnika uklonjena sa gradskih ulica, onda imamo jednu dobru situaciju I narednih dana ćete videti kako ima mnogo manje gužve” – podvukao je Dimitrijević.  

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran  Rakić naglasio  je da će se sa ulaganjima u grad nastaviti

“Na ovome nećemo stati, nastavićemo sa ulaganjem u infrastrukturne projekte, a što podrazumeva otvaranje još ovakvih javnih garaža. Već je primetno poboljšanje saobraćajnog protoka vozila u gradu. Nakon izmeštanja autobuske stanice iz centra grada, ovo je još jedan projekat koji će znatno smanjiti saobraćajnu gužvu u našem gradu I poboljšati uslove života naših građana” – podvukao je Rakić. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić istakao je da je ovaj projekat potvrda timskog rada I da će se I ubuduće  nastaviti sa intenzivnim radom u interesu svih građana, a uz podršku države Srbije.

“Gradu nedostaju još najmanje dve javne garaže i  verujemo da ćemo zajednički u narednom periodu raditi u ovom pravcu. Ovo je ujedno  I potvrda pune podrške države Srbije I ne smemo dozvoliti da ta veza bude na bilo koji način prekinuta” – rekao je Spirić.

Inače, opština je donela odluku o uklanjanju vozila u gradu koja  nisu u funkciji I služe kao tezge, magacini I slično odn. zauzimaju parking mesta, a kako bi se omogućilo funkcionalno  parkiranje vozila. 

Ova odluka stupiće na snagu u narednim danima.

Prva javna garaža kapaciteta 56 parking mesta otvorena je 8.juna  u Kosovskoj Mitrovici. Garaža ima dva nivoa sa po 28 parking mesta i nalazi se u ulici Filipa Višnjića, iza NIS-ove pumpe. 


Tagovi: Mitrovica


Povezane vesti