20:13, 13.04.2019Izvor: N1, Beta, FoNet

Protest "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" održan u BeograduProtest "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" održan je u Beogradu. Na skupu ispred Narodne skupštine govorile su javne ličnosti i lideri opozicije, održana je i protestna šetnja do Vlade. U Skupštini Srbije prisutni su pripadnici policije i poslanici vladajuće većine.

protest-svi-kao-jedan-1-od-5-milion-odrzan-u-beogradu

Foto: Tanjug

Organizatori protesta izneli zahteve

Na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" pročitani su zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Pročitano je da su predstavnici protesta "Jedan od pet miliona" spremni za razgovor sa nadležnim organima i da će u narednim danima delegirati predstavnike za sve tri predložene radne grupe.

Jeremić: Pada mrak, ali u Srbiji se upalilo svetlo

Predsedik Narodne stranke i funkcioner Saveza za Srbiju Vuk Jeremić poručio je na protestu da se u Srbiji konačno upalilo sveto, i da je zemlja počela da se "budi iz košmarnog sna u koji su je gurnuli njeni najlošiji izdanci".

"Srbija je danas brod čije su kormilo zaposeli ludaci. Žele sve da nas izlude, da od Srbije naprave brod ludaka gde pametan nema izbora nego da beži. Mi nećemo da bežimo, ovo je naša zemlja, i nećemo dozvoliti da nas vode ludaci", rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke osvrnuo se i na istoriju Srbije, ocenivši da je srpski narod, s obzirom na svoju veličinu, ostavio dubog trag.

"Mi smo narod Tesle, mi smo narod Pupina, mi smo narod Dositeja, Ive Andrića, mi smo sinovi ratnika, mi smo sinovi pesnika, mi smo sinovi prvaka sveta, i zaslužujemo bolje od Vulina i Ane Brnabić", poručio je on.

Lutovac: Vučićeva fabrika laži jedina radi punom parom

Jedan od lidera SzS i predsednik DS Zoran Lutovac je, obraćajući se na protestu u Beogradu, poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stalno govori o nasilju, a da ga sam on sprovodi.

"Ta fabrika laži je jedina koja radi punom parom, u tri smene... Stalno (Vučić) govori o nasilju, a on sprovodi nasilje - nad građanima, institucijama, vladavinom prava i zdravim razumom", ocenio je lider DS i dodao: "Ovde smo zbog jedne stvari - hoćemo normalnu i uređenu državu u kojoj će svako od vas biti pravi građanin, dostojanstven građanin. Ne želimo da živimo u državi u kojoj postoje građani prvog reda, s članskom kartom, i ostali potlačeni".

Obradović: Nećemo odustati dok Srbija ne bude slobodna

Predsedavajući Saveza za Srbiju Boško Obradović ponovio je okupljenima na protestu ispred Skupštine Srbije da opozicija traži slobodne medije i izbore i poručio da neće odustati dok Srbija ne bude slobodna.

"Veliko hvala za hrabro srce da danas budete ovde i pokažete zube režimu. Vi ste lideri protesta 'Jedan od pet miliona'. Ovo je slika ujedinjene opozicije bez obzira na ideološke razlike. Svi protiv lopovske, izdajničke vlasti", izjavio je Obradović.Tagovi: SrbijaProtestRegion i Svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije