Za muškarca uhapšenog u Gnjilanu na osnovu poternice Crne Gore 40 dana pritvora

Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je zaһtev tužilaštva za određivanje mere pritvora od 40 dana protiv S. J, piše Klan Kosova. Reč je o osobi koja je juče uhapšena u ovom gradu zbog ...
Image

Prenoseći odluku Osnovnog suda u Gnjilanu, Klan Kosova navodi da je ova osoba u drugoj polovini jula 2020. godine, u Kotoru sa još dvojicom optužbenih članova kriminalne organizacije, planirala da liši života N. S.

„Okrivljeni je 01. 08. 2020. godine zajedno sa saoptuženima zaustavio oštećenog, koji je upravljao motociklom i udario ga metalnom šipkom po glavi, oborio na zemlju, a zatim ga vezao konopcem, udarivši ga nekoliko puta po glavi i telu, a zatim su, prema zločinačkom planu, žrtvu ubacili u vozilo marke BMW, da bi je usput u više navrata mučili, udarajući je i sve to da bi došli do planova protivničke zločinačke organizacije i pristupili šifrovanom telefonu žrtve, pa su između 01. 08. 2020. i 02. 08. 2020.godine uveče lišili života oštećenog N. S., a zatim se vratili u Kotor i odvezli motocikl sa mesta događaja na nepoznato mesto radi sakrivanja tragova i učinjenog krivičnog dela”, navode iz suda.

Sudija za pretһodni postupak je ocenio da postoje zakonski uslovi za određivanje mere pritvora, jer ova osoba ima državljanstvo Republike Crne Gore, a dok se ujedno, tokom zadržavanja od strane policijskiһ službenika, predstavio pod drugim imenom.

Podsetimo, Kosovska policija oglasila se juče sa navodima da je u Gnjilanu uhapsila Srbina sa Kosova – S. J. (1981) na osnovu poternice Crne Gore, koji se tereti za teško ubistvo i osnivanje kriminalne organizacije.

U međuvremenu su mediji preneli da su iz Uprave policije Crne Gore, naveli da je S. J. uhapšen nakon višemesečne razmene operativnih podataka sa kosovskim institucijama, te da se ova osoba na Kosovu skrivala pod lažnim identitetom.

Ujedno su izašli sa tvrdnjama da se S. J. sumnjiči da je sa drugim osobama, a kao član kriminalne organizacije, učestvovao u radnjama koje su prethodile ubistvu N. S, kao i u uklanjanju tragova nakon što je lišen života.

Prema navodima portala Vijesti ova osoba je zapravo odbegli pripadnik kavačkog klana koji je učestvovao u ubistvu škaljarca Nikole Stanišića, ali na Lovćenu.

Nezvanična saznanja objavio je sinoć i portal Kallxo, navodeći da je ova osoba predočila policiji kosovsku ličnu kartu sa imenom Dragan Pejić, da je promenila identitet u Mitrovici, a imala stan u Leposaviću.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.