17:05, 12.03.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Sednica SO Severna Mitrovica: Formiran Odbor za politiku i finansije i Radna grupa za izmene i dopune Poslovnika o radu SOKOSOVSKA MITROVICA - Druga redovna sednica SO Severna Mitrovica počela je minutom ćutanja povodom smrti lidera Građanske inicijative SDP i odbornika u ovom skupštinskom sazivu Olivera Ivanovića. Odbornici su na današnjoj sednici  izabrali članove skupštinskog Odbora za politiku i finansije, kao i Radne grupe za dopunu i izmenu Poslovnika o radu Skupštine opštine Severna Mitrovica.

sednica-so-severna-mitrovica-formiran-odbor-za-politiku-i-finansije-i-radna-grupa-za-izmene-i-dopune-poslovnika-o-radu-so

Radio Kontakt Plus

Predsedavajući SO Severna Mitrovica Dejan Gurešić  rekao je da  će na narednoj sednici, koja je zakazana za sredu, 14.mart, biti izabrani i članovi  Odbora za zajednice, obzirom da današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici iz redova goranske zajednice.

Odbornica iz redova Srpske liste Dušica Đinović dala je ostavku na ovo mesto iz ličnih razloga, a umesto nje postavljena je Danijela Vujičić.

Odbornik GI SDP Marko Jakšić predložio je da se u dnevni red današnjeg zasedanja uvrsti  i tačka o bezbednosnoj situaciji na teritoriji ove opštine, a koja se, kako je rekao, nakon ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, pogoršala. 

Međutim, dogovoreno je da o bezbednosnoj situaciji, kao i o tome dokle se stiglo sa istragom  o Ivanovićevom ubistvu, bude reči na četvrtoj sednici, krajem marta.

Gradonačelnik Goran Rakić najavio je da bi toj sednici trebalo da prisustvuju predstavnici  nadležnih istražnih organa – kosovske policije I Euleksa.

Današnjoj sednici prisustvovalo je 14 od ukupno 19 odbornika.


Tagovi: KosovoMitrovica


Povezane vesti