14:59, 12.10.2017Izvor: Radio Kontakt plus

Simić: Pomirenje Srba i Albanaca ključ za mir na BalkanuPRIŠTINA - Potpredsednik kosovskog parlamenta Slavko Simić sastao se danas u Prištini sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, kojem je preneo da je pomirenje Srba i Albanaca ključ za ocuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

simic-pomirenje-srba-i-albanaca-kljuc-za-mir-na-balkanu

Foto: Srpska lista, facebook

Simić je, saopšteno je iz njegovog kabineta, konstatovao da Srbi i Albanci treba da "ostanu osovina mira u regionu".

"Odnosi Srba i Albanaca su u usponu zahvaljujući pre svega dobrim ličnim kontaktima predsednika Aleksandra Vučića i premijera Edija Rame i njihovoj politici koja je zasnovana na racionalnim premisama i opredeljenju za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana", rekao je Simić.

Simić je dodao da je Srpska lista dosledno opredeljena za poboljšanje odnosa srpskog i albanskog naroda u regionu, i da je to jedan od razloga učešća srpskih političkih predstavnika u radu centralnih institucija u Prištini.

Takođe, Simić je u razgovoru sa Metom pokrenuo i pitanje položaja srpskog naroda u Albaniji, kojem se, kako je istakao, moraju garantovati pravo na jezik i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta, u skladu sa najvišim evropskim standardima.

 


Tagovi: Slavko Simić


Povezane vesti