21:52, 11.08.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

SNF: Srbi sa Kosova i Metohije i vlasti u Beogradu ne govore istim jezikomOkrugli sto na temu "unutarsrpski dijalog - da ili ne?", održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.

snf-srbi-sa-kosova-i-metohije-i-vlasti-u-beogradu-ne-govore-isti-jezikom

Foto: SNF fb page

Zaključak okruglog stola je: u dijalog da, ali uz oprez, stoji u saopštenju informativne službe SNF-a. 

Zaključeno je, takođe, da treba iskoristiti poziv predsednika Republike Srbije na dijalog o Kosovu, ali da je potrebno javnosti i vlastima u Beogradu saopštiti stavove i predloge strategije od strane, kako je u saopštenju SNF-a navedeno - slobodnomislećnih ljudi sa Kosova i Metohije.

Potrebno je, dodaju, da se još jednom skrene pažnja javnosti da vlasti u Beogradu i kosovskometohijski Srbi ‘’ne govore istim jezikom“ kada su mnoge važne stvari u pitanju.

‘’Danas je na forumu dogovoreno da se sa dijalog među Srbima na Kosovu i Metohiji započne okruglim stolom u Gračanici, zakazanim za 14. septembar 2017. godine. Na njega će biti pozvani predstavnici svih političkih opcija, nevladinih organizacija i predstavnici eparhije Raško-prizrenske’, precizira se u saopštenju.

SNF dodaje da će početkom oktobra 2017. godine ova organizacija organizovati okrugli sto "Kosovo i Metohija - kako dalje", na koji će pozvati predsednika Republike Srbije i predstavnike Vlade Srbije, gde će se predstaviti predlog strategije Srba sa Kosova i Metohije na kojoj već uveliko radi ekspertska grupa Srpskog nacionalnog foruma.

U saopštenju se dodaje da su učesnici danas održanog okruglog stola u Kosovskoj Mitrovici bili - prof. dr Aleksandar Đikić, prof. dr Aleksandar Ćorac, Oliver Ivanović, Momčilo Trajković, Nenad Radosavljević, Aleksandar Jablanović i drugi.
 


Tagovi: Dijalog


Povezane vesti