Gračanica: Zapaljene sveće u pomen na ubijene u beogradskoj školi

Stanovnici opštine Gračanica okupili su se večeras u manastirskom dvorištu kako bi odali počast žrtvama tragedije koja se juče dogodila u Beogradu. U pomen na njih, paljene su ...
Image

Liturgiji i pomenu su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, prosvetni radnici i predstavnici Opštine Gračanica.

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je uputila saučešće porodicama stradale dece.

„Od juče je čitava Srbija u žalosti i čini mi se da je ceo svet uznemiren ovakvim događajem. Ono što ovog trenutka želim je da se ovakve stvari više nikada ne ponove, ne samo kod nas, bilo gde, svi smo na gubitku. Ovo nas je sve potreslo i dodatno uznemirilo, mislim da je svaka reč suvišna. Želim da apelujem na roditelje, na prosvetne radnike, na sve nas, da se osvestimo i probudimo, da pomognemo jedni drugima kako se ovakve stvari više ne bi dešavale“, rekla je ona.

Direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić je kazao da oseća tugu kolega i roditelja učenika nevino postradale dece.

„Prosvetni radnici sa centralnog Kosova okupili su se u porti manastira Gračanice da odaju počast i upale sveće za tragično nastradale učenike Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu i za radnika škole, radnika obezbeđenja. Na ovaj način, prosvetni radnici svakako žele da pruže podršku roditeljima nastradale dece, da poželimo brz oporavak učenicima koji su trenutno na lečenju u bolnici“, kazao je on.

Direktor Medicinske škole Miodrag Živić je rekao da moramo svi da se potrudimo da se ono što se dogodilo u Beogradu više nikada ne ponovi.

„Da nemamo više nikada ovakav osećaj. Stvarno je teško bilo šta i reći na ovu temu, osim da bih iz dna duše voleo da se ovo više nikada ne ponovi, da damo sve od sebe. Da radimo što više i valjda neće biti više ovakvih slučajeva“, dodao je on.

Učitelj u penziji Ljubomir Maksimović je naveo da je tragedija velika, a da povratka đaka nema.

„Škola se neće osvežiti narednih godina. Želeo bih da izjavim saučešće porodicama stradalih, a povređenima poželim najbrže ozdravljenje. Ovo nije smelo da se desi. Dete je došlo da uči, a izašlo je mrtvo iz škole“, kazao je on.

Podsetimo, u jučerašnjoj tragediji koja se dogodila u Beogradu u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru je ubijeno osam učenika, kao i radnik obezbeđenja. Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj. Dvoje ranjenih su u kritičnom stanju. Širom Srbije i regiona odaje se počast stradaloj deci.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.