16:53, 09.04.2019Izvor: KoSSev

Zubin Potok: Počela izgradnja kuće za Tijanu i TamaruNakon višegodišnjih apela za pomoć, danas je u širem centru Zubinog Potoka počela izgradnja kuće za Tijanu i Tamaru Lazović iz sela Banje. Ovu informaciju podelio je na Fejsbuk profilu mitrovički ugostitelj, Saša Dedović, koji više od dve godine skreće pažnju javnosti na potrebe ovih devojčica koje su rano ostale bez oba roditelja.

zubin-potok-pocela-izgradnja-kuce-za-tijanu-i-tamaru

Foto: KoSSev

Devojčice će se po završetku kuće preseliti sa tetkama koje se o njima staraju u širi centar Zubinog Potoka iz zabačenog sela Banje gde i sada žive.

Devetogodišnja Tamara i njena mlađa sestra Tijana Lazović (7) pre nepune dve godine ostale su bez oba roditelja. Otac im je od karcinoma pluća preminuo 2013, potom i majka pre nepune dve godine od iste bolesti. Kako kažu u porodici Lazović, otac je preminuo od posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom, jer je jedno vreme proveo na ratištu u Juniku, dok je majka preminula od kancera kože. O ovim devojčicama brinu njihove tetke Nada Lazović i Dobrica Sovrlić.

Uz objavu fotografija postavljanja temelja za kuću u kojoj će sestre živeti, Saša Dedović se zahvalio donatorima, a devojčicama poželeo sreću.

Svi koji su zainteresovani da pomognu, uplate iz inostranstva mogu da izvrše na sledeći račun:

Broj računa: RS35205903102233970857

Ime: Tamara Lazović

Ulica: Banje BB

Grad, država: 38228 Zubin Potok, Srbija


Tagovi: Zubin Potok Humanitarna pomoć

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije