grad12:54, 05.02.2019Izvor: Radio Kontakt plus

ACDC organizovao diskusiju o migracijamaNevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC), organizovala je danas Agora diskusiju u okviru projekta "Širenje informacija o legalnoj migraciji kroz rad i obrazovanje, i pogodnosti za povratnike" u prostorijama južnog kampusa Međunarodnog poslovnog koledža u Mitrovici - IBCM.

acdc-organizovao-diskusiju-o-migracijama

Foto: ACDC

Konsultatnt za migracije Tamara Weiland-Muller iz nemačkog Crvenog krsta kazala je, između ostalog, da su garancije koje dostavi poslodavac ili institucija, u kojoj pojedinici traže zaposlenje ili usavršavanje, uglavnom najvažniji faktor za dobijanje nemačke vize.

Goran Lazić je govorio o Erasmus plus programu, navodeći da se radi o programu EU za podršku obrazovanju, obuci, mladima i sportu u Evropi.

Lazić je naveo, da budžet ovog programa pruža mogućnosti za više od četiri miliona evropljana da studiraju, treniraju i steknu iskustvo u inostranstvu.

Jovana Radosavljević iz Leposavića, na diskusiji je govorila o sopstvenom iskustvu tokom srednjoškolskog i master obrazovanja u SAD.

Radosavljević je navela, da se nije pokajala zbog povratka na Kosovo, jer smatra da ovdašnjoj zajednici može pružiti mnogo više nego da je ostala u inostranstvu.

ACDC je ovaj događaj organizovao u sklopu projekta koji sprovodi u saradnji sa Institutom D4D iz Prištine, a koji je finansirao GIZ/DIMAK.


Tagovi: NVO