grad18:47, 06.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Badnje veče u Kosovskoj Mitrovici: Sa nadom i verom u Gospoda dočekujemo Božić (FOTO)Osvećenju i paljenju badnjaka ispred crkve Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, večeras su prisustvovali brojni građani, kao i predstavnici lokalne samouprave i Vlade Srbije.

badnje-vece-u-kosovskoj-mitrovici-sa-nadom-i-verom-u-gospoda-docekujemo-bozic

Foto: Radio Kontakt Plus

Večernje bogosluženje služio je vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Neka je blagosloven Gospod koji nas drži uspravno, da budemo dostojanstveni i kada smo radosni, i kada smo tužni. I kada stradamo, mi znamo da je Gospod sa nama, da nas On nikada ne ostavlja, kazao je vladika Teodosije.

“I mi, koji u ovom vremenu opstajemo na ovim prostorima, znamo da nismo sami, da je Gospod sa nama i da nas nikad neće ostaviti, naročito u opasnosti i stradanju i kada nam preti opasnost. Sa tom nadom i verom dočekujemo sutrašnji praznik, svi se radujemo Božiću, svi se radujemo Bogomladencu Hristu” - poručio je vladika Teodosije.

On je rekao, da smo okupili večeras da založimo badnjak, po srpskom običaju, da bi on osvetlio i zagrejao naše duše, i da bi Gospod molitvom zagrejao naša srca, da tvorimo dobro pred Njim i činimo dobro jedni drugima.

Večernjem bogosluženju i paljenju badnjaka, prisustvovali su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Nakon paljenja badnjaka, usledio je i veliki vatromet.

Najmlađim Mitrovčanima podeljeni su hlepčići, a 15-oro najsrećnijih izvuklo je zlatnike, dar Unije pekara Srbije.


Tagovi: MitrovicaBožić