grad16:38, 02.09.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Đaci prvaci svečano dočekani u Osnovnoj školi “Sveti Sava“Prijem đaka prvaka u Osnovnu školu "Sveti Sava", danas je svečano obeležen.

daci-prvaci-svecano-docekani-u-osnovnoj-skoli-sveti-sava

Radio Kontakt plus

U prisustvu roditelja, rodbine i prijatelja, 88-oro dece po prvi put je danas selo u školske klupe.

U ime kolektiva škole "Sveti Sava", dobrodošlicu im je poželeo direktor Milorad Jovanović, istakavši da je polazak đaka prvaka posebna radost, kako za decu, tako i za njihove roditelje i rodbinu. 

On navodi da je ustanova u potpunosti tehnički pripremljena, kako bi deca bila u bezbednom i sigurnom okruženju.

„Škola bez roditelja i škola bez dece nije škola. Očekujem od vas punu saradnju. Vrata su vam otvorena o svemu o čemu treba da razgovaramo i uvek ćemo za bilo koji problem pronaći najbolje rešenje. Neka je srećan početak novoj generaciji osnovne škole 'Sveti Sava' “, kazao je Jovanović.

Učiteljici Nadi Andrić, ovo je poslednja generacija đaka prvaka.

U izjavi za Kontakt Plus radio navodi, da pored produženog boravka koji će rasteretiti roditelje, škola "Sveti Sava" nudi potpuno identično obrazovanje kao i u ostatku Republike Srbije, te da mitrovički osnovci ni u čemu ne zaostaju za svojim vršnjacima.

„Mi smo ovde svi kao jedan. Kod nas vlada pravilo - svi za jednog jedan za sve. Mi se oslanjamo jedni na druge, počevši od dece u razredu, preko kolega, škola i ostalih institucija međusobno. Svi smo jedni drugima na usluzi i verujem da je to jedini put koji vodi ka stvaranju dobrih i obrazovanih ljudi“, navela je Andrićeva.

Ona je poručila roditeljima da ne plaše decu sa školom, a prvacima da se što više igraju i ostanu što duže vesela i razdragana deca.

U osnovnoj školi "Sveti Sava" nastavu pohađa 786 učenika.


Tagovi: Mitrovica