vesti09:20, 10.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Dečja predstava "Uspavana lepotica" danas u Zvečanu



Dečja predstava "Uspavana lepotica" Narodnog pozorišta "Priština" sa sedištem u Gračanici, biće izvedena danas u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu, sa početkom u 13:00.

decja-predstava-uspavana-lepotica-10aprila-u-zvecanu

Narodno pozorište "Priština" u Gračanici

"Uspavana lepotica" se izvodi po tekstu i u režiji Radmile Knežević.

Kako se postaje princeza? Na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Da li sreću treba tražiti u materijalnom bogatstvu ili u svom srcu? Uspavana lepotica je prestava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Kroz dinamičan ritam predstave sa puno humora, muzike, igre, fantazija bajke je osavremenjena i približena dečjoj svakodnevnici.

Ovo je predstava za malu i veliku publiku u kojoj će se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je „dobrota jedini način da nam život postane bajka.“

"Uspavana lepotica" biće izvedena u četvrtak, 11. aprila od 13:00 u Domu kulture u Sočanici, a u petak, 12. aprila od 10:00 u Centru za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću.

Ova predstava biće odigrana i 22. aprila u Narodnom pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru u okviru Međunarodnog pozorišnog festivala za decu.

Tekst i režija Radmila Knežević, scenografija Goran Stojčetović, scenski pokret  Vera Obradović, kostim Anja Vraneš, kompozitor Bojan Stojčetović.

Lica: Uspavana lepotica - Jelena Orlović, princ Filip - Nikola Đorđević, vila Sunčica – Tamara Tomanović, vila Gorana – Jasmina Stojiljković, vila Cvetana – Ivana Kovačević, vila Grdana – Milica Mandić, Aleksa – Strahinja Bičanin, Snežana – Nastasja Stojsavljević, Crvenkapa – Anastasija Stošić, devojčica – Milica Mandić, Deda Mraz –Strahinja Bičanin.


Tagovi: Kultura Zvečan