vesti14:00, 19.03.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Humanitarna akcija “Bioskop iz bloka” danas u MitroviciHumanitarna organizacija "Srbi za Srbe" danas od 18 časova, organizuje projekciju filma "Vi idite, ja neću", u amfiteatru Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici.

humanitarna-akcija-bioskop-iz-bloka-20-marta-u-mitrovici

Foto: Facebook

Film "Vi idite, ja neću", reditelja Hadži - Aleksandra Đurovića, zasnovan je na knjizi "Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća" mitropolita Amfilohija i otkriva neispričanu istinu o stradanju srpskog naroda na KiM, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Belog Polja kod Peći.

Sva prikupljena sredstva u okviru akcije “Bioskop iz bloka” biće iskorišćena za pomoć porodicama na KiM, u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Humanitarna projekcija ovog filma organizuje se u više od 20 gradova širom sveta, povodom 15 godina od pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa KiM i dve decenije od početka NATO agresije na nekadašnju SR Jugoslaviju.
Tagovi:

Povezane vesti