grad18:10, 01.08.2019Izvor: RTK2

Jezero Gazivode - idealna destinacija za odmorPoslednjih godina sve je više ljudi koji svoje slobodno vreme provode na obali jezera Gazivode. Osim kupača koji uglavnom dolaze vikendom, radnim danima najbrojniji su ribolovci.

jezero-gazivode-prava-atrakcija-za-odmor

Radio Kontakt Plus

Jezero Gazivode je ovih dana prava atrakcija za odmor, vikendaši i ribari su najčešći gosti, oni koji žele da pobegnu od gradske vreve, ali i ljubitelji modernih sportova kao što su paraglajding i veslanje.

"Posećenost je velika, posebno vikendom, a jezero izgleda poput plaže. Ne bih je upoređivao ni sa jednom plažom, jer ovako nešto nema niko i ovde bude po 200-300 kupača. Subotom organizujemo žurke, a ko ovde dođe jednom - on nam se ponovo vrati", kaže Branko Pajović.

Slavko Mandić, ugostitelj, navodi da je ovo prelepo mesto za odmor.

"Jezero se nalazi na 700m nadmorske visine, dužina jezera je 24km, prelepo je, ovo je mesto i za odmor i za dušu. Uporedite sada ovu temperaturu od 30 stepeni ovde, koja se ne oseća u odnosu na grad. Ribara ima dosta, jer riba ima u izobilju, počev od smuđa, pastrmke, mladice", kaže on.

Letnja turistička sezona na jezeru Gazivode bi trebalo da traje do septembra, ali s obzirom da je jezero bogato ribom, čini ga stecištem velikog broja ribolovaca tokom cele godine.

"Došli smo da pecamo, ali i da udišemo svež vazduh, šale bude na pretek. Mnogo riba ovde ima. Najviše ima šarana, štuke, smuđa, klena. Voda je čista ali obala i ne baš, sve je to do ljudi, koji ostave smeće za sobom i odu", ističe Azemović Orhan.

Svetlana Jevtić kaže da je prvi utisak sjajan i da je to odlično mesto za sve koji žele da se sklone od gradske gužve.

Jezero Gazivode koje se nalazi nedaleko od Zubinog Potoka, predstavlja jedan od najvećih turističkih potencijala ovog dela Kosova.


Tagovi: Kosovo