grad17:44, 05.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Kantri bend "Kyle Dillingham & Horseshoe Road" sutra u KrimuDnevna svirka američkog kantri benda "Kyle Dillingham & Horseshoe Road" održaće se sutra u Krim klubu u severnom delu Mitrovice.

kantri-bend-kyle-dillingham-horseshoe-road-sutra-u-krimu

Radio Kontakt Plus

Početak koncerta je zakazan za 12 časova. Ulaz je slobodan.

Članovi benda održali su danas muzičku radionicu u Rok školi u južnoj Mitrovici.

Kyle Dillingham kaže za Kontakt Plus, da nije bilo toliko tekstopisaca među učenicima, ali je mnogo njih organizovano u bendove, svi sviraju različite instrumente, pa su danas radili zajedno što, prema njegovim rečima, takođe predstavlja jedan nivo komponovanja, gotovo pisanja pesama - uklapanjem muzike gde odlučuješ da li ćeš isključivo pratiti original, ili ćeš ipak dodati neki svoj potpis, promeniti aranžman, uraditi nešto drugačije.

Ističe, da ovde ima mnogo potencijala u muzičkom smislu.

“ “Mitrovica Rock school” daje priliku ovim mladim muzičarima, koju inače ne bi imali u ovim ne tako tipičnim okolnostima. Zaista mi je drago da smo imali priliku da dođemo ovde, što nismo bili samo u Prištini. Ova škola je zaista primer muzičkih resursa. Muzika nas povezuje, muzika leči, inspiriše, ohrabruje…zato bih obišao pola sveta, odrekao se dana svog života da ga provedem sa ovom decom, jer smatram da je dovoljno važno to učiniti” - kaže Dillingham.

Rina ima samo 16 godina i odnedavno ima svoj bend. Za kratko vreme uradili su nekoliko pesama i koriste svaku priliku koju dobiju da svoj rad predstave publici.

“Iako postojimo vrlo kratko, sada smo jedan od najboljih bendova u školi i kad god neko pozove neki bend iz škole da nastupa, uglavnom mi idemo. Kad god imam vremena, dođem u Mitrovicu, obzirom da ne živim ovde. Vežbamo svake nedelje, sastavimo naše ideje i stvorimo nešto u čemu je po malo od svakog od nas. Zadovoljna sam, ali mislim da u budućnosti možemo napraviti mnogo veće stvari” - kaže Rina.

Erin Mains iz Sektora za javne odnose u američkoj ambasadi u Prištini podseća, da redovno dovode kulturne ambasadore iz SAD, muzičare, umetnike, sportiste, da rade programe koji pomažu povezivanju ljudi sa Kosova i iz SAD.

Mains kaže za Kontakt Plus, da je jedan od razloga zašto su doveli baš ovaj bend jer sviraju tradicionalnu formu američke muzike koja je inspirisana narodnom muzikom, ali i rokom, džezom, čak imaju i malo repa u svom repertoaru.

“Mislimo da je ovo zaista dobar primer načina na koji su se sve različite kulture i nasleđa u SAD udružile i  formirana je neka vrsta muzike, koja je još lepša od bilo koje pojedinačne tradicije same po sebi”  - kaže Mains.

Pomenuti američki bend boravi na Kosovu u okviru programa podržanog od strane ambasade SAD u Prištini u partnerstvu sa Američkim glasovima - Američka muzika u inostranstvu.

Od 3. do 8. aprila ovaj bend će održati javne koncerte, kao i radionice za studente širom Kosova.
Tagovi:

Povezane vesti