grad14:54, 23.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

"Malac genijalac": Dodela diploma i bronzana medalja za malog Vukana (FOTO)Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac” u Kosovskoj Mitrovici, organizovala je dodelu diploma svojim najuspešnijim polaznicima. Vukan Jovanović, učenik ove škole, osvojio je treće mesto na nedavno održanoj Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici.

malac-genijalac-dodela-diploma-i-bronzana-medalja-za-malog-vukana-foto

Radio Kontakt Plus

"Malac Genijalac" trenutno broji oko 50 učenika.

Iz škole navode, da njihovi učenici računaju mentalno, bez ikakvih pomagala - preko 100 brojeva u 100 milisekundi, što je neverovatno.

Vladimir Simić, direktor škole, pohvalio se odličnim rezultatom na međunarodnom takmičenju u Beogradu.

„Ove godine smo po drugi put učestvovali na najvećem takmičenju u aritmetici, na Međunarodnoj olimpijadi u Beogradu, gde smo ostvarili zapažen uspeh. Učestvovalo je više od 1200 učesnika iz 17 zemalja. Naše dete Vukan Jovanović, osvojio je treće mesto u A kategoriji, uzrasta od 4-6 godina,“ - kaže Simić.

Dodaje, da polaznici ove škole rade uz pomoć "abakus računaljke", koja im omogućava da koriste složene računske operacije i velike brojeve bez ikakvih drugih pomagala.

Osim Vukana Jovanovića, na olimpijadi u aritmetici, učestvovala je i Emilija Vukomirović. Iako nije uspela da se domogne medalje, nije razočarana.

„Srećna sam što sam učestvovala, osvojila sam najviše poena u svojoj grupi. Ovde u školi je jako zanimljivo i može dosta toga da se nauči. Volela bih da budem novinar u budućnosti,“ - kaže Emilija.

Upis novih članova u školi "Malac genijalac", počinje u ponedeljak i trajaće do kraja septembra.Tagovi: KosovoMitrovica