grad17:13, 15.02.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Maturska revija frizura i scenske šminke održana u MitroviciRevija fruzura i scenske šminke održana je danas, u hotelu “No. 1” u severnom delu Mitrovice.

maturska-revija-frizura-i-scenske-sminke-odrzana-u-mitrovici

Foto: Radio Kontakt Plus

Slavica Vujačić, ispred Udruženja frizera i kozmetičara “Leglo”, podizvođač za besplatne obuke koje je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, kaže za Radio Kontakt Plus, da je ovo prvi događaj ovakvog tipa u Mitrovici, od posleratnih dešavanja, i izrazila želju da slično nešto sledeće godine bude organizovano i u ostalim delovima Kosova.

“Iz opštine Gnjilane nam dolazi devet učesnica, od toga pet njih sa Nacionalne službe za zapošljavanje i četiri koje smo mi finansirali zajedno sa Opštim udruženjem iz Beograda. Iz Kosovske Mitrovice dolazi nam pet frizerki i četiri koje smo takođe u saradnji sa Obrazovnim informatorom iz Beograda finansirali i danas će nam pokazati sve ono što su naučile”, kaže Vujačić.

Vujačić ističe da joj je veoma drago zbog toga što će Mitrovica videti koliko je truda i rada uloženo da bi te devojke danas bile stručno osposobljene i dodaje, da će sve učesnice nakon završene obuke ili prekvalifikacija dobiti sertifikate.

“Završni ispit je bio juče, a maturska revija je danas. Ima mnogo mladih nezaposlenih koji čekaju da preko Nacionalne službe dobiju šansu da se prekvalifikuju ili obuče za jedno, po meni od najboljih strukovnih obrazovanja, kada je reč o tim nekim instant kratkim obukama, gde se oni stvarno stručno osposobe za budući život”, kaže Vujačić.

Reviji je prisustvovala i hrvatska manekenka, foto-model, pevačica, glumica i rijaliti (reality) zvezda Ava Karabatić.

Cilj obuka ili prekvalifikacija, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a koje sprovodi Udruženje frizera i kozmetičara “Leglo”, je da mladi ljudi započnu svoj biznis i ostanu na ovim prostorima.


Tagovi: KosovoMitrovica