grad18:25, 03.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Održan Sabor Kulturno-umetničkih društava sa Kosova i MetohijeSabor Kulturno-umetničkih društava sa Kosova i Metohije održan je danas, po prvi put posle 20 godina u Kosovskoj Mitrovici, u novoj Hali sportova.

mitrovica-odrzan-sabor-kulturno-umetnickih-drustava-sa-kosova-i-metohije

Radio Kontakt Plus

Na Saboru su se predstavila četiri kulturno-umetnička društva – KUD “Zvečan” iz Zvečana, KUD “Kopaonik” iz Leposavića, KUD “Kosovski Božur” iz Kosovske Mitrovice i KUD “Mokra Gora” iz Zubinog Potoka.

Portparol Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Smiljana Despotović – Vuletić za Kontakt Plus radio navodi da su mnoga kulturno-umetnička društva otkazala svoje učešće na današnjem događaju, ali je izrazila nadu da će se sa održavanjem sličnih manifestacija nastaviti.

“Ovo jeste prvi Sabor KUD-ova koji se održava u Kosovskoj Mitrovici, ali nadamo se da neće biti poslednji. Očekujemo da će neki od gradova koji se nalaze južnije od Kosovske Mitrovice, u skoroj budućnosti, organizovati neki sličan Sabor”, - kazala je ona.

KUD "Kopaonik" iz Leposavića

Umetnički direktor KUD “Kopaonik” iz Leposavića Đorđe Lakušić za Kontakt Plus ističe da je svaki javni nastup svojevrstan događaj, za koji se svako kulturno-umetničko društvo i svaki njegov član sprema danima na raznim pevačko-igračkim probama.

“Danas smo ovde na jednom ad hoc okupljanju KUD sa severa Kosova i ovo je još jedan dokaz koliko amateri cene i poštuju svoju tradiciju i kulturu. Članovi žele i vole da pokažu šta umeju i znaju. Na jedan pragmatičan način oni sve iznose na scenu, što im se kroz programski sadržaj predstavi, a sve to radimo da bi publika uživala i da bismo očuvali svoju tradiciju i kulturu”- rekao je Lakušić.

Pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.


Tagovi: MitrovicaKosovoKultura