grad11:38, 30.07.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

MMA klub Kosovska Mitrovica: Letnji trening kamp od 15. do 20. avgustaKOSOVSKA MITROVICA – MMA klub Kosovska Mitrovica organizuje letnji trening kamp od 15. do 20. avgusta. Poslednjeg dana kampa održaće se prijateljski turnir između domaćih i gostujućih takmičara iz Francuske, Italije i Španije.

mma-klub-kosovska-mitrovica-letnji-trening-kamp-od-15-do-20-avgusta

Radio Kontakt Plus

U okviru letnjeg kampa, MMA klub Kosovska Mitrovica ugostiće inostrane borce i trenere sa kojima će razmeniti znanja, odnosno jedni od drugih će moći da nauče dosta toga.

Sve učesnike kampa pored sjajne atmosfere i sticanja znanja, očekuju i mnogobrojne aktivnosti, kao što je obilazak znamenitosti KiM.

Trener i takmičar MMA kluba Kosovska Mitrovica  Aleksandar Vukosavljević, kaže za Kontakt Plus da je osmislio letnji trening kamp kako bi što više takmičara moglo da napreduje.

“Imao sam dobre kontakte iz Francuske, Italije i Španije i probao sam sa njima da napravim letnji kamp, da dođu kod nas u Kosovsku Mitrovicu u goste prvi put i odatle se stvorila neka ideja za usavršavanjem, da mi naučimo nešto od njih, a i oni od nas” – kaže Vukosavljević.

Napominje da je letnji trening kamp namenjen samo takmičarima, jer dolaze profesionalni borci i njihovi treneri, tu će biti i naši borci, što je svakako mogućnost kako za ostvarivanje nekih kontakata, tako za razmenu stečenih znanja.

Poziv je otvoren za sve klubove i MMA, kik boks i Muay Thai borce, a trenutno je prijavljeno 20 takmičara.

Svi zainteresovani za učešće na trening kampu mogu kontaktirati Vukosavljevića putem Fejsbuka i  Instagrama. Što se tiče propozicija za prijavu, u prvom redu moraju biti aktivni takmičari. 

“Zatim, da su fizički u dobroj formi jer će se treninzi odvijati dva puta dnevno po dva sata, što nije malo, biće zaista jak trening kamp i biće potrebno dosta snage za tako nešto” - rekao je Vukosavljević.

Završni, prijateljski turnir biće održan 20. avgusta u Domu br. 4 u sali gde inače treniraju članovi MMA kluba Kosovska Mitrovica. 

“Kamp će trajati od 15. do 20. avgusta, treninzi će se odvijati dva puta dnevno. Na kraju, poslednjeg dana, 20. avgusta održaće se BJJ ili Grappling turnir, prijateljski turnir između naših klubova i gostujućih takmičara. BJJ je brazilski džiu džicu, dok je Grappling spoj brazilske džiu džice i rvanja. Zamislio sam da to zaista bude prijateljski turnir, da bude što bolje tehnički odrađen i da ne bude mnogo povreda” - kaže Vukosavljević.

Očekuje se dolazak do 15 takmičara, profesionalnih MMA i Muay Thai boraca iz Italije, Španije i Francuske, a Vukosavljević ističe da su upravo Francuzi mnogo pomogli klubu, u prvom redu doniranjem tatami opreme.

“Tatami podloga košta oko 2 hiljade evra, to svakako nije malo, bez toga ne bismo imali uslove rada koje sada imamo. Oni su nam zasad najviše izašli u susret i očekujemo bar šestoricu Francuza, po dve potvrde imamo za sada što se tiče Italijana i Španaca” – rekao je Vukosavljević.

Da bi jedan ovakav događaj  zaista bio na nivou, potrebna je finansijska podrška, da bi se recimo pokrili troškovi kotizacije, sale, hrane i smeštaja za takmičare, kao i sam završni  turnir, medalje za takmičare, tako da je pomoć svih koji žele i imaju mogućnosti da sponozorišu letnji kamp, svakako dobrodošla.

Sa borcima iz Francuske, Vukosavljević je ostvario kontakt s obzirom da su imali prilike da ga vide na takmičenjima, da treniraju sa njim ranije, pa je usledio i poziv da 8. septembra bude počasni gost na otvaranju turnira u Lionu u Francuskoj, na kome će biti predstavljen kao profesionalni borac iz Srbije, šampion Srbije u kategoriji do 77 kg.

To će biti borilačko veče - Fight night, a u pitanju su boks, MMA i Muay Thai mečevi.

Nakon letnje pauze, prvo naredno takmičenje koje očekuje MMA klub Kosovska Mitrovica je međunarodni turnir Belgrade open, koji će biti održan 29. septembra, a Vukosavljević očekuje dobre rezultate.

“To je internaciolni turnir koji se svake godine održava u Beogradu, u Delta sitiju, ove godine sve je podignuto zaista na najviši nivo, obezbeđen je i oktagon, za one koji ne znaju, u pitanju je kavez sa žicom. Doći će dosta inostranih boraca, već sada je najavljen dolazak boraca iz skoro čitavog regiona. Mi ćemo imati barem desetak takmičara i nadam se da će ta ekipa napraviti odličan rezultat, već su krenuli sa pripremama, tako da očekujem dobre rezultate” - rekao je Vukosavljević.

Inače, osim njega, u klubu se niko drugi ne takmiči profesionalno, još uvek su to amaterski borci koji rade poluprofesionalne borbe.

U tom pravcu, Vukosavljević objašnjava da će Duško Tomović, vicešampion Balkana, koji je član MMA kluba Kosovska Mitrovica, nastupiti na ovom turniru posle njega u A klasi i imaće tu čast da bude druga osoba sa severa Kosova koja je nastupila u ovoj kategoriji. Nedostaje mu još taj jedan meč da pređe u profesionalne takmičare.

MMA (Mixed Martial Arts - mešovite borilačke veštine) predstavlja moderni borilački sport u kome se koriste različite tehnike više borilačkih veština.  

MMA klub Kosovska Mitrovica osnovan je maja 2015. godine i broji preko 90 članova u tri grupe – takmičarska, rekreativna i ženska grupa.

Ženska grupa je takođe rekreativna i usko specijalizovana za žene, gde se radi MMA kao grana samoodbrane, ali uče tehniku kao i muškarci.

Pored toga, imaju i dva treninga krosfita koji se baziraju na ženskim vežbama, s obzirom na to da je kod žena veći fokus na definiciji muskulature.

Pored MMA, rade se i krosfit treninzi koji su neophodni za pripremu boraca odnosno njihovu što bolju fizičku formu.

U okviru takmičarske grupe rade se 4 treninga borbi i 2 treninga krosfita nedeljno, dok rekreativci i žene imaju 5 treninga nedeljno.
 
 
 


Tagovi: KosovoMitrovicaSport