grad15:16, 13.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Novogodišnji paketići za učenike u srpskim sredinama južno od IbraAkcija "Zajedno za decu Kosmeta", završena je podelom novogodišnjih paketića učenicima osnovnih škola u srpskim sredinama južno od Ibra.

na-nama-je-da-vam-ulepsamo-buducnost-a-na-vama-je-da-ne-zaboravite-odakle-smo-i-ko-smo

Radio Kontakt Pluss

Akciju u kojoj je prikupljeno 3.555 paketića, organizovao je SKONUS.

Događaj je usled ograničenja zbog pandemije korona virusa organizovan u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Student prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Nemanja Biševac, obećao je da će se on i njegovi saradnici potruditi da i u narednom periodu učenicima koji žive u sredinama južno od Ibra ulepšaju budućnost.

„Mogu da vam kažem da sam danas podjednako i tužan i srećan. Tužan sam zato što je danas sve ovo trebalo da se odigrava u sredinama južno od Ibra, da posetimo naše sunarodnike gde god da oni žive… Sa druge strane, srećan sam zato što su ova dečica pobegla barem na jedan dan iz svoje svakodnevice, a mi ćemo uraditi sve da ih usrećimo. Na nama je da vam ulepšamo budućnost, a na vama je da ne zaboravite odakle smo i ko smo“, poručio je Biševac.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Zdravko Vitošević, istakao je da su studenti pokazali da imaju veliko srce.

„Naši studenti budućnost kreiraju sami. Ovo danas ovde je njihova kreacija, njihov uspeh... Država Srbija može s ponosom da kaže - to su naši studenti.“

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), Margareta Smiljanić, izrazila je zadovoljstvo što je ova akcija završena upravo na Kosovu i Metohiji.

„Prethodna godina je bila možda najizazovnija za sve studente, ali oni su pokazali solidarnost i odgovornost i podržali ovu akciju“, napominje.

Akcija je započeta krajem novembra prethodne godine. Podržali su je studenti svih univerziteta u Srbiji.

Narodni poslanik sa KiM u Skupštini Srbije, Milan Savić, ponosan je na svoje kolege na koje, kako kaže, narod može da računa.

„Puno mi je srce kada vidim da akcija koju smo zajedno pokrenuli pre dve godine i dalje traje. Drago mi je da vidim da moje koleginice i kolege, nove nade SKONUS-a, ostaju ujedinjene i posvećene cilju i ideji da naš narod, ne samo na KiM, već i u celoj Srbiji, može na njih da računa“, poručio je Savić.

Desetogodišnjeg Nikolu Stojkovića, učenika OŠ “Dositej Obradović” u Koretištu, paketići su obradovali. Poželeo je svima srećnu srpsku Novu godinu.

Novogodišnje paketiće su u ime učenika preuzeli pojedini roditelji i direktori škola u srpskim sredinama južno od Ibra.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.Tagovi: DecaPaketićiNova GodinaKosovoStudenti