grad12:07, 04.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Novi kabinet stomatologije i aparatura za Medicinsku školu u Mitrovici (FOTO)Novi kabinet stomatologije u okviru Medicinske škole sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici otvoren je danas. Pored novih prostorija, škola je dobila i donaciju u vidu aparature, koja će značajno poboljšati uslove za rad učenika stomatološkog smera.

novi-kabinet-stomatologije-i-aparatura-za-medicinsku-skolu-u-mitrovici-foto

Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da lokalna samouprava veoma ulaže u obrazovanje.

“Pomoć od pola miliona u aparaturi za smer zubotehnike, umnogome će unaprediti obrazovni profil, svakako olakšati rad zaposlenima na ovom profilu, oplemeniti i stvoriti bolje uslove samoj medicinskoj školi. Kada je u pitanju učenički standard, zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju uložili smo gotovo dva miliona dinara za aparaturu u kuhinji, koja će brže i efikasnije pružati usluge korisnicima učeničkog doma” - kaže Spirić.

Spirić najavljuje dodatna ulaganja u obrazovanje za narednu godinu. 

“Takođe, planirana su za 2020. godinu dodatna sredstva za izgradnju objekta od 500 kvadratnih metara, za kabinete,” - dodaje Spirić.

Direktorka Medicinske škole, Marina Biševac, kaže da je kolektiv bio svestan slabe opremljenosti kabineta zubne tehnike, zbog čega je u jednom periodu i bila poljuljana zainteresovanost učenika za taj smer.

“Za nas je danas zapravo jedan veliki dan, jer ćemo mi kvalitet nastave podići na jedan viši nivo zahvaljujući doniranim aparatima, na kojima nam mogu pozavideti mnoge škole u Srbiji,” - kaže Biševac.

Profesor Saša Đukić, kaže da će donirana aparatura mnogo značiti učenicima i profesorima stomatološkog smera.

"Ovim aparatima ćemo moći da dobijemo finalni proizvod, a to su metalokeramičke krunice i mostovi i to je ono o čemu mi ovde učimo i stičemo manuelne veštine. Tako da će naši učenici proći kroz sve faze u izradi svega toga," - kaže Đukić.

Medicinska škola sa domom učenika u Mitrovici broji 540 učenika, koji se školuju u četiri obrazovna profila, a raspoređeni su u 20 odeljenja.Tagovi: KosovoMitrovica