grad18:07, 02.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Promovisana knjiga "Nikola Tesla - priča o detinjstvu" (Foto)Knjiga "Nikola Tesla - priča o detinjstvu", predstavljena je danas u holu osnovne škole "Sveti Sava", u severnom delu Mitrovice.

odrzana-promocija-knjige-nikola-tesla-prica-o-detinjstvu

Radio Kontakt Plus

Direktor škole, Milorad Jovanović, poželeo je dobrodošlicu članovima porodice i "Karić fondacije" i zahvalio na poklonima koje su uručili učenicima ove, ali i svim školama širom KiM.

Milan Mihajlović, direktor Gradske biblioteke "Vuk Karadžić", poželeo je da ova knjiga bude putokaz u odrastanju svih mališana.

„Želim da deca imaju detinjstvo kroz koje će ih upravo voditi ova knjiga, koja će im biti najbolji putokaz za odrastanje, ali i za njihov budući život,“ - poručuje Mihajlović.

Simeon Babić, čovek koji je više od dve decenije bio na čelu Biblioteke grada Beograda, od koga je i potekla ideja da se ova knjiga napiše i odštampa, kazao je da je prethodne godine deci na KiM poslato 5.000 ćiriličnih kalendara, a da je ovoga puta na red došla priča o odrastanju našeg, ali i svetskog uma - Nikole Tesle.

„Želim ovoj dečici koja su tu pred nama, da u knjigu zaista uđu mali, a da nakon nje postanu veliki. To je poruka ne samo deci, nego i svima nama,“ - dodaje Babić.

Učenicima prvog razreda OŠ "Sveti Sava" uručene su knjige i poklon paketići, a iz "Karić fondacije" je rečeno da će sve škole na KiM dobiti računare.

U promociji knjige, koja je dar "Karić Fondacije", uz muzičke numere i odlomke iz predstavljenog dela učestvovali su učenici ove osnovne škole.Tagovi: KosovoMitrovica