grad14:45, 31.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Online nastava u osnovnim školama od 1. od 14. septembraPočetak školske 2020./2021. godine u mitrovičkoj OŠ "Sveti Sava" planiran je za sutra i obavljaće se isključivo na daljinu (online), kaže za Radio Kontakt Plus direktor škole Milorad Jovanović.

online-nastava-u-os-sveti-sava-od-1-od-14-septembra

Radio Kontakt Plus

Jovanović dodaje da se slede preporuke i uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

„Krenućemo sutra da radimo sa decom onako kako smo završili prethodnu školsku godinu. Tako je planirano za prve dve nedelje, do 14. septembra, a onda ćemo videti šta dalje...“ - kaže Jovanović.

Neisvesno je i kada i kako će se obaviti prijem đaka prvaka.

„Prijem prvaka bi trebalo da se održi sutra, ali ćemo najverovatnije pomeriti za neki drugi dan, dok se detaljnije ne isplanira kako ćemo raditi sa prvacima, jer oni nisu upoznali učitelje i treba ih dobro pripremiti za nastavu koja će ići online“ - dodaje Jovanović.

Neophodno je da se čitava OŠ "Sveti Sava" dezinfekuje natrijum-hipohloridom, kako bi nakon završetka online nastave bila spremna za klasičan rad.

„Očekujemo u toku sutrašnjeg dana da zaposleni iz Zavoda za javno zdravlje dođu, kako bi odredili granulaciju i doze koktelnih rastvora za dezinfekciju. Škola je očišćena, imamo velike količine alkohola, tečnih sapuna i svega ostalog što je potrebno kako bi počeli sa radom i pritom bili zaštićeni od Covid-19. Pošto će se raditi online, imamo dovoljno vremena da obeležimo prostor, smerove kretanja i sprovedemo sve preporuke Ministarstva prosvete“ - objašnjava Jovanović.

Učenici OŠ "Branko Radičević" takođe počinju od sutra sa online nastavom prema preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije zbog loše epidemiološke situacije, izjavio je direktor ove škole Ivan Zaporožac.

Prema njegovim rečima, pratiće se epidemiološka situacija na dnevnom nivou i u zavisnosti od procene, ministarstvo će obavestiti sve osnovne i srednje škole na KiM o početku redovne nastave.

Zaporožac je istakao, da je u ovom trenutku najveći problem organizovanje nastave za učenike prvog i petog razreda.

Dodao je, da su u toj školi sve preventivne mere sprovedene, određen je pravac kretanja učenika pri ulasku i izlasku iz škole itd.


Tagovi: ObrazovanjeKosovoMitrovica