grad14:27 | 19.02.2016Izvor: Radio Kontakt Plus

Opštinski odbor DSS u Kosovskoj Mitrovici traži raspisivanje lokalnih izbora RS na KiMInicijativni odbor za Kosovsku Mitrovicu i opštinski odbor DSS Kosovske Mitrovice pozvali su danas građane da potpišu peticiju kojom se od Skupštine Srbije zahteva raspisivanje lokalnih izbora i na teritoriji Kosova i Metohije.

opstinski_odbor_dss_u_kosovskoj_mitrovici_trazi_raspisivanje_lokalnih_izbora_rs_na_kim

KOSOVSKA MITROVICA -  Inicijativni odbor za Kosovsku Mitrovicu  i opštinski odbor DSS  Kosovske Mitrovice pozvali su danas građane da potpišu peticiju kojom se od Skupštine Srbije zahteva raspisivanje  lokalnih  izbora i na teritoriji Kosova i Metohije.

Predsednik Opštinskog odbora  DSS-a u Kosovskoj Mitrovici  Nemanja Jakšić rekao je na današnjoj konferenciji za  novinare  da je od 26. decembra  prošle godine, kada je peticiju  pokrenuo Patriotski blok za KiM,  do sada sakupljeno preko  9700 potpisa  građana.

 “Peticija se potpisuje na teritoriji celog Kosova i Metohije i očekujemo da taj broj bude veći. Cilj peticije i ideja ovog našeg okupljanja jeste raspisivanje  lokalnih izbora po zakonima Republike Srbije,  povratak  lokalnih samouprava i institucija   koje funkcionišu po sistemu Republike Srbije i Poštovanje Ustava i zakona Republike Srbije”, istakao je Jakšić.

 Iz DSS-a pozivaju i trenutne predstavnike integrisanih,  lokalnih vlasti na Kosovu i Metohiji  da učestvuju na izborima koje će raspisati Republika Srbija.

Jakšić  je naglasio da DSS daje punu podršku  istovetnom zahtevu koji je juče izneo lider SRS Vojislav Šešelj a kojim se traži od predsednice Narodne skupštine RS Maje Gojković da lokalni izbori budu raspisani I na Kosovu i Metohiji.

U DSS kažu da će potpisivanje peticije trajati  do 5. marta kako bi ostalo dovoljno vremena da ovaj predlog, podržan potpisima građana,  bude predate predsedniku I  premijeru Srbije kao I  predsednici Skupštine pre održavanja izbora.

Peticiju su podržale i nestranačke ličnosti iz Kosovske Mitrovice. 
Tagovi:

Povezane vesti