grad10:50, 11.10.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Pesnički susreti "Lazar Vučković" danas u Kosovskoj MitroviciKOSOVSKA MITROVICA/GRAČANICA - Ovogodišnji Pesnički susreti "Lazar Vučković" biće održani danas u sali Mitrovačkog dvora u Kosovskoj Mitrovici, sa početkom u 16 časova.

pesnicki-susreti-lazar-vuckovic-danas-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Pored dvadesetak istaknutih srpskih pesnika, u programu će učestvovati i učenici osnovnih i srednjih škola u Kosovskoj Mitrovici i hor OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice.

Književni susreti "Lazar Vučković" u organizaciji lista "Jedinstvo" i književni časovi Matije Bećkovića u organizaciji Kosovsko - metohijskog odbora Matice srpske održavaju se širom Kosova i Metohije.

Na centralnom događaju književnih susreta "Lazar Vučković", juče je u Domu kulture "Gračanica",  pesniku Rajku Petrovu Nogu dodeljena nagrada "Lazar Vučković" .  

U okviru aktivnosti Kosovsko - metohijskog odbora Matice srpske, izdvaja se književno veče akademika Matije Bećkovića i predstavljanje novog izdanja njegove knjige "Kosovo najskuplja srpska reč".

Veče i razgovor o knjizi održaće se u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu  danas od 19 časova.

Dom kulture "Gračanica" organizuje prevoz za Prizren, broj mesta je ograničen, a polazak je predviđen za danas  u 17 časova ispred Doma kulture "Gračanica".


Tagovi: KosovoMitrovicaKultura GračanicaPrizren