grad11:05, 01.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Počelo uklanjanje nelegalnih objekata u okviru uređenja ulice Kralja Petra IU centru Kosovske Mitrovice, u ulici Kralja Petra I, danas je počelo rušenje nelegalno izgrađenih objekata, u okviru projekta uređenja grada.

pocelo-uklanjanje-nelegalnih-objekata-u-okviru-uredenja-ulice-kralja-petra-i

Radio Kontakt Plus

Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Petra I u okviru kojih je predviđeno i uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata, počeli su 10. avgusta. 

Tada je započeta rekonstrukcija desne strane trotoara, od spomenika Knezu Lazaru do novog kružnog toka, u tački spajanja ove, sa ulicom Knjaza Miloša.

Takođe, planirana je zamena rasvete, urbanog mobilijara i zelenila.

Za uređenje ulice Kralja Petra I izdvojeno je 700.000 evra (oko 70 miliona dinara) iz kosovskog budžeta.

Ovaj projekat ima za cilj da se urbanistički nadoveže na postojeće šetalište i tako proširi pešačku zonu.

Šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić, objasnila je ranije da trenutno izvođenje radova obuhvata 6.706.5 m2 rekonstrukcije trotoara i rasvete u ulici Kralja Petra I, 12.302m2 predviđenih za renoviranje unutrašnjih prostorija, 840m2 izgradnja novih igrališta i 371.1m2 predviđenih za rekonstrukciju partera.

U severnom delu Mitrovice u toku je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, koji će, kako je rečeno iz lokalne samouprave, gradu dati lepši izgled, a brojnim institucijama omogućiti kvalitetniji rad u novom, renoviranom prostoru.

Izvođenje radova odnosi se na rekonstrukciju objekata obrazovnih institucija i infrastrukturu.


Tagovi: KosovoMitrovica