grad16:43, 23.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera"U periodu od 16. do 22. novembra ove godine, službenici Kosovske policije za Region Sever, izrekli su 139 prekršajnih prijava zbog nenošenja zaštitnih maski, a određeni broj građana je opomenut i zbog nepravilnog korišćenja istih.

pojacana-kontrola-postovanja-epidemioloskih-mera

Radio Kontakt Plus

Četiri opštine na severu Kosova, od petka su u takozvanoj crvenoj zoni rizika, pa je samim tim od strane Kosovske policije pojačana kontrola poštovanja antikovid mera, koje je kosovska vlada propisala, saopštio je portparol Kosovske policije za region sever, poručnik Branislav Radović.

“Radi se o nepridržavanju zaštitnih mera od strane nesavesnih građana, što se odnosi na nenošenje zaštitnih maski, kao i držanje propisanog međusobnog odstojanja, zatim okupljanja u većim grupama od 5 osoba. Takođe se radi, prema novoj odluci i o ograničenju kretanja u vremenskom intervalu od 19 do 5 časova ujutro. Mere zabrane obuhvataju i veća okupljanja kao što su proslave, utakmice, svadbe, slave i veselja”, navodi Radović.

Svako nepoštovanje ovih zaštitnih mera policijski službenici će sankcionisati propisanim kaznama, ističe Radović.

“Policijski službenici će biti angažovani na svim tačkama u gradu, trgovinskim objektima, prodavnicama, kako bi neposredno uticali svojim radom na uspešno suzbijanje pandemije Covid -19, kao i na suzbijanju svih oblika kriminala i učinioca krivičnih dela”, poručio je Radović.


Tagovi: Korona virusKosovska policija