grad12:27, 26.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Položen kamen temeljac za Dnevni centar "Podrži me"Kamen temeljac za Dnevni centar "Podrži me", položen je danas u Kosovskoj Mitrovici. Ovom događaju prisutvovao je veliki broj građana, članova i volontera Udruženja roditelja bolesne i dece sa poteškoćama u razvoju.

polozen-kamen-temeljac-za-dnevni-centar-podrzi-me

Radio Kontakt Plus

Ivana Rakić, direktorka Udruženja kaže da će ovaj prostor biti najveća podrška roditeljima i ovoj deci.

„Danas je za nas veliki dan, danas je početak ostvarenja naših snova. Na ovom prostoru gde se sada nalazimo, izgradiće se dnevni centar koji će biti najveća podrška ovim roditeljima i deci,“ - kaže Rakić.

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM, kaže da će ispuniti obećano i izgraditi Dnevni centar, jer je već prikupljena četvrtina potrebnih sredstava za ovaj projekat.

„Hteli smo i obećali na humanitarnoj akademiji u januaru, da ćemo početi izgradnju ovog dnevnog centra. U decembru nismo imali nijedan evro, a sada imamo više od četvrtine sredstava. Ima mnogo donacija, većih i manjih, ali mene raduje to što su od srca. Izgradićemo ga ukoliko budemo humani, a ima u nas Srba humanosti itekako. Poklonićemo ga ovoj deci, neka im to bude druga kuća, da se osećaju slobodno, jer ona to zaslužuju,“ - dodaje Arlov.

Svetlana Jovanović, majka Stefana Jovanovića, deteta sa poteškoćama u razvoju, kaže da izgradnja centra mnogo znači prvenstveno roditeljima, a naravno i njihovoj deci

„Imamo decu koja su izolovana, pa se nadam da će roditelji tih mališana skupiti hrabrosti da ih dovedu kod nas. Naše udruženje svima njima stoji na raspolaganju 24 časa dnevno,“ - kaže Jovanović.

Događaju je prisustvovala i Zlata Radovanović, koordinatorka za poslove Kancelarije za KiM u Mitrovici.

Podsetimo, Dnevni centar, čija izgradnja je danas započela u Mikronaselju bi po završetku radova trebao da bude na raspolaganju za više od 130-oro dece iz Udruženja roditelja bolesne i dece sa posebnim potrebama "Podrži me".

Izgradnju ovog Dnevnog centra, podržavaju Vlada Republike Srpske i Kancelarija za KiM.


Tagovi: Mitrovica