grad14:10, 19.04.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Potpisan sporazum o saradnji ekonomskih fakulteta (VIDEO)U Severnoj Mitrovici, dekani svih ekonomskih fakulteta državnih univerziteta iz Srbije i Republike Srpske, uključujući i ovdašnji Ekonomski fakultet, potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji. 

potpisan-sporazum-o-saradnji-ekonomskih-fakulteta

Radio Kontakt plus

Dekan Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Tanja Vujović kaže da je ovaj fakultet danas domaćin svim dekanima državnih univerziteta ekonomskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske. 

“Važna nam je podrška Republike Srbije koja čvrsto stoji uz nas, ali i ekonomskih fakulteta čiji su dekani danas ovde, u podizanju kapaciteta naše institucije i obezbeđivanju veće frekvencije kako nastavnika tako i studenata, osavremenjavanja studijskih programa i inteziviranju naučno - istraživačke delatnosti i svim drugim oblicima zajedničke saradnje,“ - kaže Vujović.

Sporazumi koje su danas potpisali dekani ekonomskih fakulteta iz Istočnog Sarajeva, Niša, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Subotice i Novog Sada predviđaju saradnju u domenu naučno istraživačkog rada.

„Nešto što je još mnogo važnije - saradnja u domenu nastave i razmene studenata i tu ćemo verujem napraviti jedan iskorak u odnosu na dosadašnje modalitete saradnje. Osnovni nam je cilj da podignemo nastavu u celoj Srbiji, uključujući i ovaj Ekonomski fakultet ovde na viši nivo“ - rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu prof. dr Branislav Boričić.

Na skupu je predloženo da ekonomski fakulteti iz Srbije i Republike Srpske obezbede godišnju stipendiju za jednog studenta ovdašnjeg Ekonomskog fakulteta, čiji roditelji žive na Kosovu i koji su lošijeg ekonomskog stanja.

 


Tagovi: MitrovicaObrazovanje