grad13:23, 07.11.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Povodom Mitrovdana, paketi za korisnike Narodne kuhinjePovodom gradske slave  Mitrovdana, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić danas je obišao Narodnu kuhinju i korisnicima uručio prigodne poklon pakete u vidu životnih namirnica.

povodom-mitrovdana-paketi-za-korisnike-narodne-kuhinje

Radio Kontakt Plus

Opština na godišnjem nivou izdvaja gotovo 3 i po miliona dinara za funkcionisanje Narodne kuhinje, a Spirić je kazao da će u narednom periodu nastojati da obezbede bolje uslove, kako bi korisnici mogli tu i da ručaju. 

Korisnici Narodne kuhinje ovde dobijaju  jedan topli obrok dnevno. Hrana koja se ovde distribuira, priprema se u Studentskom centru.

Snežana Kostić je korisnik Narodne kuhinje od kako je otvorena, znači, već deset godina.

“Hrana je dobra, obrok uvek uključuje meso i salatu, dobijamo i voće…Danas smo uz obrok  dobili i poklon od predsednika opštine i zahvaljujemo se na tome” – kazala je Kostić. 

Kruna Kostić je takođe redovan korisnik Narodne kuhinje. 

“Zadovoljna sam, hrana je dobra, danas smo dobili i namirnice na poklon… “ – kazala je ona. 

Lokalna samouprava nastoji da vodi odgovornu politiku kada su u pitanju lica iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva, rekao je Spirić, istakavši da su korisnici Narodne kuhinje, njih 50, jedan od prioriteta lokalne samouprave.

On je naveo da je Narodna kuhinja do pre nekoliko meseci imala 80 korisnika, ocenivši da to što je taj broj sada pao na 50, znači poboljšanje socijalnog statusa tih ljudi na neki način. 

“Nastojimo da tim ljudima poboljšamo uslove života, kako kroz radno angažovanje, tako i kroz pomoć koja im se pruža. Za Narodnu kuhinju izdvajamo 3 i po miliona dinara godišnje, a gotovo isto toliko za funkcionisanje kroz razne segmente njihovog rada” – rekao je Spirić.

Direktor Centra za socijalni rad Dejan Đinović rekao je da, zajedno sa opštinom, najugroženijim građanima pomažu i dodeljivanjem novčanih sredstava.

Predsednik Privremenog opštinskog organa je naveo i da su dodatna briga lokalne samouprave lica iz tzv. Samačkog bloka, koja su ostala bez krova nad glavom nakon požara u ovoj zgradi, a za koja već godinu dana opština obezbeđuje smeštaj tj. plaća kiriju. 


Tagovi: Aleksandar Spirić Pomoć