grad12:50, 28.07.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Prava umetnost ostaje za večnostKOSOVSKA MITROVICA – U okviru Letnje džez večeri, sinoć je u prostorijama EU Info centra u Kosovskoj Mitrovici nastupio Milica Dobrić Kvartet.

prava-umetnost-ostaje-za-vecnost-ili-odlican-umetnik-je-najvrednije-blago-nacije

Radio Kontakt Plus

Mlada Mitrovčanka Milica Dobrić, u pratnji svog benda, pred malobrojnom ali odabranom publikom, nastupila je sinoć u EU Info Centru u okviru Letnje džez večeri.

Sadržajan i nadasve zanimljiv performans mladih muzičara oduševio je prisutne, koji su se mitrovičkoj publici predstavili džez klasicima – ‘’Close your eyes’’, ‘’I didnt know what time it was’’, ali i svojim autorskim kompozicijama.

Na kraju nastupa, publika je Milicu i drugare nagradila gromoglasnim aplauzom, a iznenađenje večeri bio je izlazak na binu Miličinog nekadašnjeg profesora muzike, Petra Rakića, uz kojeg je izvela i par zajedničkih numera.

Milica Dobrić je muzičko obrazovanje započela u Kosovskoj Mitrovici, gde je završila nižu muzičku školu, da bi potom u Beogradu završila višu muzičku školu.

Trenutno je student na Fakultetu muzičke umetnosti u Bogradu.

Kvartet koji je sinoć nastupio, čine mladi muzičari i studenti Džez Akademije u Beogradu – Milica Dobrić (vokal), Stevan Milijanović (klavir), Denis Nikičić (gitara)i David Gegić (kontrabas).

Aktivno nastupaju na beogradskoj džez sceni. 

Milica Dobrić Kvartet otvorio je prošlogodišnji ‘’North City Jazz and Blues’’ festival.

Sinoćno dešavanje održano je u okviru Letnje džez večeri, a povodom proglašenja 2018. Evropskom  godinom kulturnog nasleđa.
 


Tagovi: KosovoMitrovicaKultura