grad16:31, 08.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavljanje mladih poeta u Gradskoj biblioteci u Mitrovici (FOTO)Najbolji mladi mitrovički stvaraoci, predstavili su se danas prisutnima u Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Severnoj Mitrovici, u sklopu obeležavanja Dečije nedelje.

predstavljanje-mladih-poeta-u-gradskoj-biblioteci-u-mitrovici-foto

Radio Kontakt Plus

Mnogi od njih, javnosti su poznati sa takmičenja u literalnom stvaralaštvu i sa recitatorskih večeri, članovi su i kulturno-umetničkih društava i horova, pa mladi umetnici nisi imali tremu pri interpretaciji svojih dela.

Profesor srpskog jezika u OŠ “Branko Radičević” u Mitrovici, Nikola Pačariz pozdravio je mlade poete i uputio im reči podrške pre njihovih nastupa.

„Oni svet gledaju nekim drugim očima, za razliku od nas odraslih. Njihov svet je ne samo svet detinjstva, lepršave mladosti, prirode i cveća, već oni na svet gledaju blagonaklono i mnogo veselije nego mi odrasli. Kod njih nema prepreka, sve se prevazilazi u hodu. Ovo što ćete danas čuti su stihovi dece koja polako, nečujnim, ali velikim korakom ulaze u svet odraslih,“ - kazao je Pačariz.

Svoje stihove prva je kazivala Anđela Babincev, učenica OŠ "Branko Radičević", dobitnica brojnih nagrada za poeziju i prozu.

Zatim su se prisutnima predstavile učenice OŠ "Sveti Sava", Tarija Hodža i Jovana Jovanović, članice recitatorske sekcije te škole.

Aleksandar Kasalović, učenik druge godine mitrovičke Gimnazije, kazivao je stihove svoje pesme "Ljubav nije samo reč".

Darija Mašković, učenica četvrte godine Gimnazije u Mitrovici, kazivala je između ostalog i stihove pesme pod nazivom "Rivera", koji su ostavili jak utisak na publiku.

Organizator događaja je Gradska biblioteka “Vuk Karadžić”, uz podršku Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kosovska Mitrovica i Privremenog opštinskog organa.Tagovi: MitrovicaKosovoKulturaMladi