grad14:21, 14.05.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavljeni rezultati programa za mlade OEK SinergijaKOSOVSKA MITROVICA - Omladinska organizacija ''Sinergija'' iz Kosovske Mitrovice predstavila rezultate programa koji je trajao čitavih 180 dana, a sve u cilju unapređenja položaja devojaka i žena.

predstavljeni-rezultati-programa-za-mlade-oek-sinergija

Foto: Radio Kontakt Plus

Program se sprovodio u Šilovu, Gračanici, Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, tj. u 6 opstina sa srpskom većinom na Kosmetu.

''Vrlo smo zadovoljni rezultatima programa, zato što su mladi drastično promenili svoje stavove kada je reč o rodnoj ravnopravnosti, nasilju u porodici, vršnjačkom nasilju ali nažalost ne i o rodnim ulogama – da li muškarac treba da radi kućne poslove, kao i da li žena može da radi neke fizički zahtevne poslove'', rekao je izvršni direktor “Sinergije” Stefan Veljković.

''Ostvarili smo fenomenalnu saradnju sa svim školama u opštinama koje sam malopre naveo, a vrlo je bitno pomenuti da je misija UNMIK-a na Kosovu podržala Sinergiju u ovom programu i nadamo se nastavku ove plodonosne saradnje'', dodao je Veljković.

U projekat je bilo uključeno više od pet hiljada mladih ljudi na direktan ili indirektan način, kroz edukativne treninge u školama i kancelariji SInergije, zatim kroz pozorišne predstave kojih je bilo četiri i koje su bile izuzetno dobro posećene, kao i kroz studijske posete institucijama i organizacijama koje se bave mladima i ljudskim pravima.
 


Tagovi: KosovoMitrovicaNVO UNMIK