grad13:36, 22.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Proglašeni pobednici konkursa na temu “Vaskršnja čarolija” (FOTO)U OŠ "Sveti Sava" u Severnoj Mitrovici, proglašeni su pobednici konkursa na temu “Vaskršnja čarolija”. Pored dodele nagrada najboljima, otvorena je i izložba vaskršnjih jaja i dečjih radova sa vaskršnjim motivima.

proglaseni-pobednici-konkursa-na-temu-vaskrsnja-carolija

Radio Kontakt Plus

Na konkursu su učestvovali učenici OŠ "Branko Radičević", OŠ "Sveti Sava" i Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski Božur".

Miodrag Radomirović, direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković", kaže da su se svi počev od organizatora do učesnika veoma potrudili i siguran je da će se o ovom događaju pričati narednih dana.

“Mi smo pripremili izložbu nagrađenih radova, ali i svih ostalih učesnika. Uz ove prelepe radove na temu Uskrsa kada su u pitanju crteži, pripremili smo i izložbu najlepših uskršnjih jaja,” - kaže Radomirović.

Nataša Jeftić, organizator programa u KC “Dragica Žarković”, zahvalila se mališanima na učešću i nastavnom osoblju na pomoći u ovoj akciji.

“Svi radovi su bili odlični, pa smo imali veoma težak zadatak da odaberemo najbolje,” - kaže Jeftić.

Anastasija Jovanović, učenica OŠ "Branko Radičević", kaže da nije očekivala osvajanje prvog mesta.

„Nacrtala sam jaja u korpi sa zecom. Iskreno nisam očekivala nagradu, jer bilo je mnogo lepih radova i mnogo mi je drago što je baš moj rad pobedio,“ - kaže skromno Jovanović.

Nagrade su pokupili i učenici iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski Božur" - Spiridon Vulićević, Simić Jovana i Petar Vulićević.

Nagrađeni učesnici predškolskog uzrasta za najlepše oslikano Vaskršnje jaje su Grujić Jasmina, Boris Baščarević i Sara Trajković.

U uzrastu od 1. do 4. razreda za likovne radove su nagrađeni - Angelina Nedeljković, Nikolina Rakić i Sofija Micić.

Takođe, na likovnom konkursu nagrade su osvojili Anastasija Jovanović, Stefan Stanković i Nikolija Mitrović, uzrasta od 5. do 8. razreda.

Organizatori događaja su Kulturni centar "Dragica Žarković" i Ustanova za omladinu, sport i specijalizovane usluge.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Tagovi: KosovoMitrovica