grad13:55, 19.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Promocija smera kuvara na šetalištu u Mitrovici (FOTO, VIDEO)Na gradskom šetalištu u Severnoj Mitrovici, danas je održana promocija novog smera - kuvara, u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi.

promocija-smera-kuvara-na-setalistu-u-mitrovici-foto

Radio Kontakt Plus

 

Deo atmosfere možete pogledati u videu iznad.

U školskoj 2019/2020. godini, za kuvara će se školovati deset učenika. Učenici ove škole su na mitrovičkom šetalištu delili brošure građanima.

Dragana Antonijević, direktorka ove škole, kaže da je smer za kuvara novina u našem gradu i da je to zanimanje veoma profitabilno.

„Ovo je način da pomognemo našoj zajednici, da olakšamo porodični budžet, da naša deca ostanu ovde i ne idu u centralnu Srbiju. Kuvar je veoma profitabilno zanimanje, pruža funkcionalno i praktično znanje, nakon čega će biti sposobni sa samostalno rade i zarađuju,“ - kaže Antonijević.

Ona dodaje, da se aktivno radi na pripremi kabineta gde će se obavljati praktična nastava, kao i to da postoji želja da osposobe čitavu jednu generaciju koja će raditi ono za šta se školovala.

Mihajlo Kazić, budući srednjoškolac, oduševljen je mogućnošću da se obrazuje za kuvara baš u svom gradu.

„Do ove godine nije bilo škole za kuvare u Mitrovici, a ima je u Vrnjačkoj Banji. Ja sam oduvek želeo da budem kuvar, željno iščekujem rezultate prijemnog ispita i upis u školu,“ - kaže Mihajlo.

Ovo je inače jedini smer za ovo zanimanje na prostoru KiM.Tagovi: KosovoMitrovica